Bezienswaardigheden Zürich

Benieuwd wat er allemaal te zien en te doen is in de stad Zürich? Op deze pagina vindt je de top 10 bezienswaardigheden.

Zürich

Zürich heeft een rijke geschiedenis. Dat zie je meteen terug wanneer je langs de vele historische gebouwen en door de eeuwenoude straten van deze stad wandelt.

Bezienswaardigheden Zürich

Nieuw op onze site

Wat is er allemaal te doen in Zürich?

Ook al is Bern de hoofdstad van Zwitserland, toch is Zürich waarschijnlijk net zo belangrijk. Het is het economische hart van het land omdat veel grote bedrijven hier hun hoofdzetel hebben. Over het algemeen kan je stellen dat Zürich een rijke stad is met een hoge levenskwaliteit.

Wat kan je allemaal zien in Zürich?

Zürich heeft een rijke geschiedenis. Dat zie je meteen terug wanneer je langs de vele historische gebouwen en door de eeuwenoude straten van deze stad wandelt. Er zijn in deze stad veel interessante dingen te zien.

1. Uhrenmuseum Beyer

In het Uhrenmuseum Beyer kan je alles zien wat te maken heeft met klokken. Je vindt in dit museum de belangrijkste collectie uurwerken ter wereld.  Er zijn meer dan 500 uurwerken te vinden. Enkele hiervan dateren uit 1400 voor Christus.

2. Sint-Pieterskerk

De Sint-Pieterskerk werd op de plaats van een oude Romeinse Jupitertempel gebouwd. De kerk werd ingewijd in 1706. Hij staat bekend vanwege het feit dat hij de grootste wijzerplaatklok heeft van heel Europa. Deze heeft een diameter van bijna 9 meter.

3. Zwitsers Nationaal Museum

Een van de belangrijkste musea voor kunst en geschiedenis in Europa is het Zwitsers Nationaal Museum. Het een in historisch complex gevestigde museum herbergt een indrukwekkend wapenarsenaal. Ook vind je hier diverse tentoonstellingen over de Zwitserse geschiedenis.

4. Oude Botanische Tuinen

De Oude Botanische Tuinen in het hart van Zürich stammen uit het jaar 1837. Het is een van de laatste vestingwerken. Plaatsen die je hier zeker moet bezoeken zijn het arboretum, de middeleeuwse kruidentuin en het palmboomhuis.

5. Paradeplatz

Een van de duurste onroerend goed plekken van Zwitserland is de Paradeplatz. Het is het epicentrum van de banksector van het land. In de 17e eeuw was dit plein een varkensmarkt. Tegenwoordig is het een tramknooppunt. Je vindt hier ook vestigingen van dure winkels.

6. Uetliberg

De Uetliberg is de eigen berg van de stad Zürich. Vanaf hier geniet je van een prachtig uitzicht over de stad. Ondanks dat deze berg slechts 869 meter hoog is lijkt deze hoger door het platte landschap wat eromheen ligt.

7. Kerk van Fraumünster

In 835 werd er door Lodewijk de Duitser voor zijn dochter Hildegard een abdij gesticht. Op de plaats daarvan staat nu de kerk van Fraumünster. Hij is op de overblijfselen van de oude abdij gebouwd en hierdoor een van de oudste gebouwen van de stad.

8. Haus zum Rech

Het Haus zum Rech is meer dan 800 jaar oud. In dit historische gebouw wat door twee middeleeuwse torens wordt geflankeerd bevinden zich de stadsarchieven van Zürich. Een van de bezienswaardigheden die je zeker niet wilt missen is het schaalmodel van Zürich zoals de stad er omstreeks 1800 uitzag.

9. Meer van Zürich

Aan de zuidoostkant van de stad vind je het Meer van Zürich. Je geniet hier niet alleen van een spectaculair landschap. Er zijn bij dit meer ook een groot aantal mogelijkheden om te sporten en te recreëren. Vanuit het centrum is dit meer heel makkelijk te bereiken.

10. Speelgoedmuseum

Je vindt in het Speelgoedmuseum de privécollectie van de bekende speelgoedverzamelaar Franz Carl Weber. Hier zie je spelletjes en kinderspeelgoed uit vervlogen tijden. Daarnaast is er in dit museum ook nog een aantal speelgoedsoldaten, poppen en miniatuurtreinen te bewonderen.