Bezienswaardigheden Dinant

Benieuwd wat er allemaal te zien en te doen is in de stad Dinant? Op deze pagina vindt je de top 10 bezienswaardigheden.

Dinant

Dinant, een mooie streek in Frankrijk die je echt gezien moet hebben. Heerlijk genieten van cultuur en natuur.

Bezienswaardigheden Dinant

Nieuw op onze site

Wat is er allemaal te doen in Dinant?

Dinant is een stad en gemeente en ligt in de Belgische provincie Namen. De stad ligt aan de Maas. De stad Dinant telt ruim 13.000 inwoners en heeft een oppervlakte van bijna 100 km².

Dinant ligt een uurtje rijden van Brussel, de hoofdstad van België, vandaan. De gunstige ligging van Dinant zorgt er voor dat je ook zo in Frankrijk zou kunnen zijn wanneer je dat zou willen. Dinant staat bekend om zijn Citadel die hoog boven de stad uit toornt. Er is dan ook veel te zien en beleven. Hieronder 10 bezienswaardigheden van Dinant.

1. De Citadel van Dinant

De citadel is la van ver te zien en wordt gezien als de topattractie van Dinant. Het is meer dan de moete waard om de Citadel die in 1820 voor het laatst opnieuw opgebouwd is te bezoeken. Ontdek e rijke geschiedenis van Dinant tijdens dit bezoek.

2. Charles de Gaulle brug in Dinant

Een belangrijk punt in de stad is de Charles de Gaulle brug. De saxofoons op de brug zijn kenmerkend voor de brug. De brug is in 1953 in gebruik genomen. De brug is in totaal 54 meter lang en 15 meter breed met aan weerszijden een voetgangersstrook van 3 meter breed. Bezoek de brug om te ontdekken wat de saxofoons allemaal te betekenen hebben.

3. Het wapenmuseum van Dinant

In de citadel van Dinant vind je het wapenmuseum. Je kan daar kijken naar een verzameling wapens uit de 17e, 18e en 19e eeuw. Het wapenmuseum staat vooral bekend om zijn collectie wapens uit de eerste wereldoorlog.

4. De grot van Dinant

Aan het begin van de 20e eeuw werd de grot van Dinant ontdekt. De grot wordt ook wel La Merveilleuse genoemd. De grot wordt gezien als een van de aller mooiste grotten van de Ardennen. Hier moet je dus echt geweest zijn.

5. Ontdek de Ardennen vanaf het water

Wanneer je Dinant bezoek is het een echte aanrader om een boottocht te maken op de Maas. De boottocht geeft een hele andere kijk op dit prachtige stuk België. Je wordt meegenomen door de schoonheid van de Ardennen, maar dan vanaf het water.

6. Het museum van Leffe Bier

In het museum word je meegenomen in het verhaal van 8 eeuwen bier. Natuurlijk mag het proeven van een Leffe biertje niet ontbreken bij een bezoek aan dit museum. Het verhaal prikkelt je zintuigen en er vindt een interactieve beleving plaats.

7. Onze lieve vrouwen kerk Dinant

De Onze Lieve Vrouwen Kerk is al van ver zichtbaar in de stad. Hij is te herkennen aan de balvormige klokkentoren. De kerk is een uitzonderlijk stuk erfgoed. Je kan hier genieten van exposities van diverse kunstenaars. Ook lokale kunstenaars exposeren hier.

8. Dinants Koek

In het begin van de 18e eeuw werd er voor het eerst Dinants koek gebakken. De koek wordt door een speciale bakprocedure gebakken. De procedure wordt al eeuwen van bakkersfamilie op bakkersfamilie overgedragen. In alle patisserieën van Dinant is deze verkrijgen en die moet je natuurlijk geproefd hebben.

9. Abdij Notre Dame van Leffe

De bijzondere geschiedenis van de Notre Dame de Leffe zorgt er voor dat het heel aantrekkelijk is om de Abdij te bezoeken. De geschiedenis gaat al terug tot 1152. Met een rondleiding kom je alles te weten over de bijzondere geschiedenis die de Abdij heeft.

10. Plateau van Freyr

Het plateau van Freyr is makkelijk te bereiken met de auto. Het geeft een prachtig panorama beeld weer op het Kasteel van Freyr. Je kijkt ook uit over grote de rivier de Maas die door het landschap heen kronkelt. Laat je meevoeren door het imposante landschap dat je vanaf dit punt kan zien.