Bezienswaardigheden Le havre

Benieuwd wat er allemaal te zien en te doen is in de stad Le havre? Op deze pagina vindt je de top 10 bezienswaardigheden.

Le havre

Le Havre, bruisende kuststad in Normandië, herrijst met modernistische allure en maritieme schoonheid na WO II.

Bezienswaardigheden Le havre

Nieuw op onze site

Wat is er allemaal te doen in Le havre?

Ontdek met AlleBezienswaardigheden.nl de dynamische havenstad Le Havre, gelegen aan de kust van Normandië. Herbouwd na de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog, biedt Le Havre een harmonieus samenspel van modernisme en maritieme charme. Laat onze gids je leiden langs de top 10 bezienswaardigheden van deze stad, waar UNESCO-werelderfgoed, hedendaagse kunst en maritiem erfgoed samenkomen. Verken met ons mee de unieke schoonheid en geschiedenis die Le Havre tot een opvallende bestemming maken.

1. Le Havre Cathedral (Saint-Joseph Church)

Begin je ontdekkingstocht bij de Le Havre Cathedral, ook bekend als de Saint-Joseph Church, een modernistisch meesterwerk van Auguste Perret. Bewonder de unieke architectuur en het prachtige uitzicht vanaf de toren.

2. Musée d’Art Moderne André Malraux

Verrijk je culturele ervaring in het Musée d’Art Moderne André Malraux, dat een indrukwekkende collectie kunstwerken herbergt, variërend van impressionisme tot hedendaagse kunst.

3. Maison de l’Armateur

Duik in het maritieme verleden van Le Havre bij de Maison de l’Armateur, een elegant 18e-eeuws herenhuis dat de welvarende handelsgeschiedenis van de stad weerspiegelt.

4. Jardins Suspendus

Ontsnap aan de drukte in de Jardins Suspendus, terrasvormige tuinen met weelderige vegetatie en een panoramisch uitzicht over de stad en de zee.

5. St. Joseph’s Church

Bezoek opnieuw een architectonisch juweel, St. Joseph’s Church, met zijn opvallende betonnen toren die de skyline van Le Havre domineert.

6. Fort Sainte-Adresse

Verken het historische Fort Sainte-Adresse, gelegen op een klif met uitzicht op de haven. Ontdek de geschiedenis van dit fort, dat een rol speelde in verschillende conflicten.

7. MuMa – Musée d’Art Moderne André Malraux

Ga nog dieper in op de kunstwereld in MuMa, het Musée d’Art Moderne André Malraux, waar je een uitgebreide collectie moderne kunstwerken kunt bewonderen, waaronder schilderijen en beeldhouwwerken.

8. Les Bains des Docks

Geniet van hedendaagse architectuur en ontspanning in Les Bains des Docks, een modern wellnesscomplex ontworpen door de wereldberoemde architect Jean Nouvel.

9. Catène de Containers

Bewonder de Catène de Containers, een kunstinstallatie van Vincent Ganivet, bestaande uit kleurrijke gestapelde containers die de maritieme invloeden van Le Havre belichamen.

10. Plage du Havre

Sluit je ontdekking van Le Havre af op Plage du Havre, het prachtige zandstrand dat uitnodigt tot ontspanning en uitzicht biedt op de levendige activiteit in de haven.

Le Havre, een stad van vernieuwing en contrasten, nodigt je uit om zijn culturele schatten, architecturale pracht en maritieme ziel te verkennen.