Bezienswaardigheden Montpellier

Benieuwd wat er allemaal te zien en te doen is in de stad Montpellier? Op deze pagina vindt je de top 10 bezienswaardigheden.

Montpellier

Montpellier, zonnige mediterrane parel, verleidt met historische pracht, bruisende cultuur en pittoreske pleinen aan de Middellandse Zee.

Bezienswaardigheden Montpellier

Nieuw op onze site

Wat is er allemaal te doen in Montpellier?

Ontdek het zonnige Montpellier met AlleBezienswaardigheden.nl, waar we je meenemen op een reis door het bruisende hart van Zuid-Frankrijk. Montpellier, een stad die bekend staat om zijn historische charme, levendige cultuur en mediterrane levensstijl, nodigt je uit om zijn top 10 bezienswaardigheden te verkennen. Van eeuwenoude universiteiten tot moderne architecturale pracht, Montpellier biedt een scala aan ervaringen. Laat je inspireren terwijl we je meenemen langs de meest opmerkelijke plekken die deze stad zo uniek maken.

1. Place de la Comédie

Begin je ontdekkingstocht op het bruisende Place de la Comédie, het centrale plein van Montpellier. Omringd door historische gebouwen, winkels en cafés, is dit plein het kloppende hart van de stad.

2. Le Corum

Verken Le Corum, een modern cultureel complex dat dienst doet als conferentiecentrum en operahuis. Bewonder de hedendaagse architectuur en geniet van culturele voorstellingen in deze unieke locatie.

3. Jardin des Plantes

Ontspan in de Jardin des Plantes, de oudste botanische tuin van Frankrijk. Wandel door weelderige groene paden, bewonder diverse plantencollecties en geniet van de serene sfeer in deze groene oase.

4. Musée Fabre

Duik in de kunstgeschiedenis van Montpellier in het Musée Fabre. Dit gerenommeerde museum herbergt een uitgebreide collectie schilderijen, sculpturen en decoratieve kunstwerken van de middeleeuwen tot de hedendaagse tijd.

5. Cathédrale Saint-Pierre

Bezoek de imposante Cathédrale Saint-Pierre, een gotisch meesterwerk met prachtige glas-in-loodramen en een rijke geschiedenis. Bewonder de architectonische pracht van dit spirituele monument.

6. Arc de Triomphe

Bekijk de Arc de Triomphe, een historisch monument dat de overwinningen van Lodewijk XIV herdenkt. Geniet van het uitzicht op de stad vanaf de top van deze indrukwekkende triomfboog.

7. Place Royale du Peyrou

Wandel naar de Place Royale du Peyrou, een statig plein met een majestueuze watertoren. Bewonder het standbeeld van Lodewijk XIV te paard en geniet van de grandeur van dit historische plein.

8. Château de Flaugergues

Ontdek het elegante Château de Flaugergues, een prachtig landgoed met een kasteel, tuinen en wijngaarden. Verken de weelderige terreinen en proef lokale wijnen op deze historische locatie.

9. Quartier Antigone

Betreed het moderne Quartier Antigone, ontworpen door de architect Ricardo Bofill. Bewonder de unieke architectuur, fonteinen en pleinen in dit hedendaagse stadsdeel.

10. Opéra Comédie

Eindig je ontdekkingsreis met een bezoek aan de Opéra Comédie, een schitterend operagebouw in het hart van Montpellier. Geniet van een culturele voorstelling en bewonder de prachtige architectuur van dit historische theater.

Montpellier, een stad van contrasten en culturele rijkdom, wacht om ontdekt te worden.