Bezienswaardigheden Nantes

Benieuwd wat er allemaal te zien en te doen is in de stad Nantes? Op deze pagina vindt je de top 10 bezienswaardigheden.

Nantes

Nantes, betoverende stad aan de Loire, omarmt geschiedenis, kunst en innovatie in een unieke harmonie.

Bezienswaardigheden Nantes

Nieuw op onze site

Wat is er allemaal te doen in Nantes?

Ontdek het culturele hart van het westen van Frankrijk met AlleBezienswaardigheden.nl, terwijl we je meenemen op een betoverende reis door de stad Nantes. Gelegen aan de oevers van de Loire, combineert Nantes rijke geschiedenis met hedendaagse kunst en innovatie. Onze gids leidt je langs de top 10 bezienswaardigheden van de stad, van historische kastelen tot futuristische attracties. Laat je inspireren door de dynamiek van Nantes terwijl we de meest opmerkelijke plekken verkennen die deze stad tot een culturele schat maken.

1. Château des Ducs de Bretagne

Begin je ontdekkingsreis bij het imposante Château des Ducs de Bretagne, een middeleeuws kasteel dat de skyline van Nantes domineert. Verken de indrukwekkende torens, loop over de stadswallen en duik in de geschiedenis van Bretagne in het aangrenzende museum.

2. Les Machines de l’île

Stap in de surreële wereld van Les Machines de l’île, waar fantasie en technologie samenkomen. Bewonder de gigantische mechanische olifant en maak een ritje op de draaimolen van de zeebodem in dit unieke kunst- en amusementspark.

3. Cathédrale Saint-Pierre et Saint-Paul

Bezoek de majestueuze Cathédrale Saint-Pierre et Saint-Paul, een gotisch meesterwerk met prachtige glas-in-loodramen en een serene sfeer. Bewonder de architectuur en geniet van het uitzicht vanaf de torens over de stad.

4. Île de Nantes

Verken de moderne wijk Île de Nantes, een creatieve hub aan de Loire. Hier vind je opvallende kunstinstallaties, bruisende markten en trendy cafés langs de rivieroevers.

5. Jardin des Plantes

Ontsnap aan de drukte in het Jardin des Plantes, een betoverende botanische tuin in het hart van Nantes. Wandel langs kleurrijke bloembedden, bewonder de exotische planten en geniet van de rustige ambiance.

6. Passage Pommeraye

Stap terug in de tijd in de charmante Passage Pommeraye, een 19e-eeuwse winkelpassage met prachtige architectuur, boetieks en cafés. Ervaar de nostalgische sfeer terwijl je door deze elegante passage slentert.

7. Musée d’Arts de Nantes

Voor kunstliefhebbers is het Musée d’Arts de Nantes een schatkamer vol meesterwerken. Ontdek schilderijen, beeldhouwwerken en toegepaste kunst in dit gerenommeerde museum, gehuisvest in een prachtig gerenoveerd gebouw.

8. Place Royale

Bezoek het statige Place Royale, een elegant plein omringd door historische gebouwen en cafés. Geniet van de architecturale pracht, neem plaats op een terras en absorbeer de sfeer van dit iconische plein.

9. La Cigale

Duik in de rijke gastronomie van Nantes bij La Cigale, een historisch restaurant en brasserie. Proef regionale lekkernijen in een weelderige Belle Époque-omgeving die de Franse culinaire traditie viert.

10. Trentemoult

Eindig je ontdekkingsreis in Trentemoult, een kleurrijke wijk aan de Loire met charmante huizen, kunstgalerijen en levendige straatkunst. Wandel langs de kades en geniet van de unieke sfeer van deze artistieke gemeenschap.

Nantes, een stad van contrasten en creatieve energie, nodigt je uit om haar unieke charme te ontdekken.