Bezienswaardigheden Reims

Benieuwd wat er allemaal te zien en te doen is in de stad Reims? Op deze pagina vindt je de top 10 bezienswaardigheden.

Reims

Reims, de schitterende stad van de Champagne, betovert met historische pracht, gotische pracht en sprankelende wijngaarden.

Bezienswaardigheden Reims

Nieuw op onze site

Wat is er allemaal te doen in Reims?

Verken met AlleBezienswaardigheden.nl de betoverende stad Reims, het kroonjuweel van de Champagne-streek. Met zijn eeuwenoude geschiedenis, prachtige architectuur en, natuurlijk, de beroemde champagnehuizen, heeft Reims alles in huis voor een onvergetelijke ervaring. Laat onze gids je meenemen langs de top 10 bezienswaardigheden van deze sprankelende stad, van majestueuze kathedralen tot sfeervolle pleinen. Ontdek het rijke erfgoed en de bruisende cultuur die Reims tot een must-visit bestemming maken.

1. Cathédrale Notre-Dame de Reims

Begin je ontdekkingstocht bij de Cathédrale Notre-Dame de Reims, een meesterwerk van gotische architectuur. Bewonder de gebeeldhouwde façade en ontdek de historische betekenis als locatie voor koninklijke kroningen.

2. Palais du Tau

Vervolg je reis naar het Palais du Tau, naast de kathedraal, een voormalig paleis van de aartsbisschoppen. Verken de indrukwekkende zalen met schatten en artefacten die de koninklijke geschiedenis weerspiegelen.

3. Musée des Beaux-Arts

Duik in de kunstgeschiedenis in het Musée des Beaux-Arts, gehuisvest in het voormalige abdijpaleis Saint-Denis. Ontdek schilderijen, beeldhouwwerken en decoratieve kunst uit verschillende tijdperken.

4. Basilique Saint-Remi

Bezoek de Basilique Saint-Remi, een romaans-gotische kerk met een indrukwekkend schip en prachtige glas-in-loodramen. Ontdek de heilige geschiedenis van deze eerbiedwaardige locatie.

5. Place Drouet-d’Erlon

Wandel over de levendige Place Drouet-d’Erlon, het bruisende hart van Reims. Omringd door restaurants, cafés en winkels, biedt dit plein een levendige sfeer, vooral ’s avonds.

6. Champagnehuizen

Verken enkele van ’s werelds beroemdste champagnehuizen, zoals Veuve Clicquot en Taittinger. Neem deel aan rondleidingen en proeverijen om de geheimen van deze sprankelende drank te ontdekken.

7. Porte Mars

Reis terug in de tijd bij de Porte Mars, een Romeinse triomfboog die getuigt van het oude verleden van Reims. Bewonder de goed bewaarde architectuur van deze historische poort.

8. Fort de la Pompelle

Ontdek de militaire geschiedenis van Reims in het Fort de la Pompelle, een voormalig fort uit de Eerste Wereldoorlog. Verken de loopgraven en tunnels en leer over de cruciale rol die het fort speelde.

9. Parc de la Patte d’Oie

Ontspan in het Parc de la Patte d’Oie, een groen park met vijvers, standbeelden en weelderige gazons. Geniet van een vredige wandeling in dit schilderachtige stadsretraite.

10. Hôtel de Ville

Eindig je ontdekkingstocht op het Hôtel de Ville, het stadhuis van Reims, gelegen aan de Place de l’Hôtel de Ville. Bewonder de elegante architectuur van dit historische gebouw.

Reims, een stad vol grandeur en sprankeling, nodigt je uit om haar schatten te ontdekken en te genieten van de magie van de Champagne-regio.