Bezienswaardigheden Rennes

Benieuwd wat er allemaal te zien en te doen is in de stad Rennes? Op deze pagina vindt je de top 10 bezienswaardigheden.

Rennes

Rennes, charmante hoofdstad van Bretagne, betovert met middeleeuwse straten, culturele schatten en bruisende markten.

Bezienswaardigheden Rennes

Nieuw op onze site

Wat is er allemaal te doen in Rennes?

Welkom bij AlleBezienswaardigheden.nl, waar we je meenemen op een ontdekkingsreis door Rennes, de bruisende hoofdstad van Bretagne. Gelegen aan de samenvloeiing van de Ille en de Vilaine, biedt Rennes een boeiende mix van middeleeuwse charme, levendige cultuur en historische pracht. Laat onze gids je begeleiden langs de top 10 bezienswaardigheden van deze stad, van eeuwenoude kastelen tot sfeervolle marktplaatsen. Ontdek met ons mee de unieke schoonheid en rijke geschiedenis van Rennes.

1. Parlement de Bretagne

Begin je ontdekkingstocht in het hart van Rennes bij het Parlement de Bretagne, een indrukwekkend gebouw uit de 17e eeuw. Bewonder de klassieke architectuur en leer over de historische rol van dit gerechtsgebouw.

2. Les Champs Libres

Verrijk je geest in Les Champs Libres, een modern cultureel complex dat een bibliotheek, museum en planetarium herbergt. Ontdek wetenschap, kunst en literatuur in deze inspirerende ruimte.

3. La Roche-aux-Fées

Reis terug in de tijd naar La Roche-aux-Fées, een prehistorisch ganggraf in de nabijgelegen stad Essé. Ervaar de mystiek van dit megalithische monument, dat dateert uit het Neolithicum.

4. Place des Lices

Bezoek de levendige Place des Lices, een bruisende markt die al eeuwenlang lokale producten aanbiedt. Proef verse producten, bewonder ambachtelijke goederen en geniet van de levendige sfeer.

5. Basilique Saint-Sauveur

Bewonder de gotische grandeur van de Basilique Saint-Sauveur, een historische kerk met prachtige glas-in-loodramen en een rustige sfeer. Verken het interieur en bewonder de religieuze kunstwerken.

6. Thabor Park

Ontsnap aan de drukte in Thabor Park, een weelderig stadspark met formele tuinen, vijvers en een botanische collectie. Wandel langs de goed onderhouden paden en geniet van de rustige ambiance.

7. Musée des Beaux-Arts

Ontdek kunstschatten in het Musée des Beaux-Arts, een museum met een rijke collectie schilderijen, sculpturen en decoratieve kunstwerken. Laat je inspireren door de diverse kunststromingen in deze culturele instelling.

8. Portes Mordelaises

Trekt de oude stadsmuren binnen via de Portes Mordelaises, middeleeuwse poorten die de toegang tot het historische centrum bewaken. Laat je meevoeren naar vervlogen tijden terwijl je door deze imposante stadspoorten loopt.

9. Jardin du Thabor

Bezoek opnieuw een prachtig stukje groen in Rennes, de Jardin du Thabor. Geniet van de bloemenpracht, vijvers en beeldhouwwerken in dit schilderachtige park.

10. Couvent des Jacobins

Eindig je ontdekking van Rennes met een bezoek aan het Couvent des Jacobins, een gotisch kloostercomplex met een opvallende kloostergang en een schitterende kapel. Laat de serene sfeer van deze religieuze site op je inwerken.

Rennes, een stad doordrenkt van geschiedenis en culturele schatten, heet je welkom om haar betoverende bezienswaardigheden te verkennen.