Bezienswaardigheden Florence

Benieuwd wat er allemaal te zien en te doen is in de stad Florence? Op deze pagina vindt je de top 10 bezienswaardigheden.

Florence

Florence, een stad in Italië. Hoofdstad van Toscane. De bakermat van de renaissance.

Bezienswaardigheden Florence

Nieuw op onze site

Wat is er allemaal te doen in Florence?

Florence, ook Firenze genoemd, is een stad in Italië. Het is de hoofdstad van Toscane en de metropolitane stad Florence. Florence heeft ongeveer 382.000 inwoners en ligt aan de rivier de Arno. Het is de bakermat van de renaissance en daardoor ook meteen een van de bekendste cultuursteden van Europa. In Florence heb je vele bezienswaardigheden die je mee terug nemen in de tijd. Geniet van de oudheid en waan je soms in de tijd van toen. Geniet van de rijke historie die de stad Florence met zich mee brengt.

1. Het Uffizi museum

Het Uffizi museum is gevestigd in het voormalig paleis en ligt naast de Palazzo Vecchio. Het is het meeste bekende museum dat Toscane heeft. Het museum is vaak al voor dagen uitverkocht. In het Uffizi kom je kunstwerken van onder andere Caravaggio, Botticelli en Titaan tegen. Je kan ook de kunstwerken bezichtigen die nog afkomstig zijn uit de middeleeuwen tot aan de moderne tijd. Laat u betoveren door de pracht en praal die je daar tegen komt.

2. De Palazzo Vecchio

Jarenlang is Florence bestuurd vanuit het Palazzo Vecchio. Tegenwoordig zit het stadsbestuur er nog steeds. Maar toch doet het in deze tijd meer functie als een museum. Het museum staat enorm bekend om de zaal van 500. In deze grote ruimte kan je beroemde fresco’s gaan bewonderen.

Het cassetteplafond met de schilderingen van Vasari is ook heel erg bekend. De meest bekende muurfresco is er een vanuit de hand van Michelangelo. Ook is het mogelijk de klokkentoren te bezoeken en beklimmen. Bovenin kan je genieten van een prachtig uitzicht.

3. De Ponte Veccio, brug over de Arno

De Ponte Veccio is de meest bekende brug van Florence. De Ponte Veccio ligt over de Arno heen. De brug heeft zijn bekendheid vooral te danken aan de winkeltjes die zich op of aan de brug hebben gevestigd. Vroeger zaten daar smeden, slagers en looiers gevestigd.

Tegenwoordig zijn het hoofdzakelijk juweliers die je daar vindt. In het midden van de brug vind je een borstbeeld van Cellini, die zijn naamsbekendheid te danken heeft aan zijn werk als edelsmid. Rondom het borstbeeld staat een hek met allemaal slotjes die daar door verliefde stelletjes aan vastgemaakt zijn.

4. De Piazza del Signoria

De Piazza del Signoria is het meest bekende plein van Florence. Je vindt er het eerder benoemde Palazzo Vecchio. Op dit plein kom je ook de neptunusfontein tegen. In het beeld van de zeegod is het hoofd van Cosimi demicci gemaakt. Demicci zie je ook terug op het bronzen standbeeld dat op het plein staat.

5. Basilica Santa Croce

De Basilica Santa Croce is special gebouwd om de concurrent Santa Maria Novella te kunnen overtreffen. De grootste bekendheid heeft de basiliek te danken aan alle Florentijnen die daar begraven liggen.  De Florentijnen die daar begraven zijn, zijn onder andere Michelangelo, Machiavelli, Galileo Galilei en Vasari. Ook kan je het grafmonument van Dante daar vinden.

6. De Boboli tuinen

De Boboli tuinen worden ook wel de mooiste tuinen van Florence genoemd. De tuinen liggen achter het Palazzo Pitti. De tuinen dienen vaak als inspiratiebron voor tuinen uit latere tijden. Met als Het tuinpark is neergezet in drie delen. Het Engelse, barokke en het deel met de olijfbomen.

7. Piazzale Michelangelo, voor een uitzicht over Florence

Voor het beste en meest perfecte uitzicht over de stad moet je de Piazzale Michelangelo bezoeken. Deze is gelegen op een heuvel en je kan er 360 graden over de stad heen kijken. Op het Piazzale kom jee een copy van Michelangelo zijn David tegen. En natuurlijk ook nog andere replica’s van Michelangelo. Achter het beeld staat een loggie. Deze was bedoeld om een al het beeldhouwwerk van Michelangelo te exposeren. Tegenwoordig is het een restaurant waar je heerlijk bij kan komen van de steile klim die je achter de rug hebt.