Bezienswaardigheden Lecce

Benieuwd wat er allemaal te zien en te doen is in de stad Lecce? Op deze pagina vindt je de top 10 bezienswaardigheden.

Lecce

Lecce, Zuid-Italië's juweel, betovert met barokke pracht, historische allure en culinaire verfijning in overvloed.

Bezienswaardigheden Lecce

Nieuw op onze site

Wat is er allemaal te doen in Lecce?

Lecce, gelegen in de betoverende regio Apulië, verwelkomt bezoekers met een overvloed aan barokke pracht, historische charme en culinaire verfijning. Deze stad, vaak aangeduid als het ‘Florence van het Zuiden’, ademt een onmiskenbare sfeer van schoonheid en erfgoed. Met haar weelderige architectuur, smalle straatjes en warme gastvrijheid biedt Lecce een onvergetelijke reis door de tijd. Laten we de top 10 bezienswaardigheden verkennen die deze stad tot een juweel in het hart van Zuid-Italië maken.

1. Basilica di Santa Croce

De Basilica di Santa Croce, een 17e-eeuws barok meesterwerk, betovert bezoekers met zijn overvloed aan ornamenten en gedetailleerde gevel. Bewonder de verfijnde beeldhouwwerken die het exterieur sieren en ontdek de indrukwekkende roosvensters. Deze basiliek is niet alleen een plaats van aanbidding, maar ook een kunstwerk dat de virtuositeit van de barokke architectuur in Lecce weerspiegelt.

2. Piazza del Duomo

Piazza del Duomo, omringd door de prachtige kathedraal, het bisschoppelijk paleis en de campanile, vormt het kloppende hart van Lecce. Het plein straalt een tijdloze grandeur uit met zijn elegante architectuur en markeert het centrum van het historische district. Wandel over het plein, bewonder de barokke pracht en geniet van de levendige sfeer die deze plek tot een essentieel onderdeel van de stad maakt.

3. Amfitheater van Lecce

Het Romeinse amfitheater van Lecce, ook bekend als Anfiteatro Romano, onthult de overblijfselen van een ooit bruisend historisch openluchttheater. Daterend uit de 2e eeuw, biedt het amfitheater een fascinerende blik op het Romeinse verleden van de stad. Wandel tussen de oude zuilen, neem plaats op de stenen tribunes en voel de historische energie van deze indrukwekkende archeologische vindplaats.

4. Castello Carlo V

Het imposante Castello Carlo V, gebouwd in de 16e eeuw als verdediging tegen aanvallen van piraten, biedt een panoramisch uitzicht over de zuidelijke kustlijn. Verken de vestingwerken, loop door de indrukwekkende binnenplaats en bewonder de zorgvuldige architectonische details. Het kasteel belichaamt de militaire geschiedenis van Lecce en nodigt uit tot een reis door tijdperken van strategische planning.

5. Palazzo dei Celestini

Palazzo dei Celestini, ooit een klooster van de Celestijnse monniken, imponeert met zijn barokke pracht en gotische elementen. Wandel door de sierlijke binnenplaats, bewonder de gewelfde plafonds en ontdek de intrigerende geschiedenis van dit architectonische meesterwerk. Het paleis getuigt van de religieuze en culturele invloeden die de stad hebben gevormd tot wat ze vandaag is.

6. Sant’Irene Church

De Sant’Irene Church, vaak over het hoofd gezien door de pracht van andere monumenten, is een verborgen juweel van spiritualiteit. Deze kleine kerk uit de 9e eeuw ademt een intieme sfeer uit met zijn eenvoudige architectuur en historische charme. Betreed de serene ruimte, bewonder de oude fresco’s en ervaar de rust die deze plek biedt temidden van de bruisende stad.

7. Porta Napoli

Porta Napoli, een imposante stadspoort uit de 16e eeuw, verwelkomt bezoekers als een historische toegangspoort tot Lecce. De rijk versierde façade en het indrukwekkende bouwwerk herinneren aan de grandeur van het verleden. Deze poort, een overblijfsel van de stadsmuren, is niet alleen een architectonisch hoogtepunt, maar ook een symbolische doorgang naar het rijke erfgoed van Lecce.

8. Colonne di San Oronzo

Het plein van San Oronzo, gedomineerd door de Colonne di San Oronzo, eert de beschermheilige van Lecce. De indrukwekkende zuilen met het standbeeld van San Oronzo markeren het historische hart van de stad. Wandel langs de levendige winkels en cafés, geniet van de zon op het plein en bewonder de barokke gevels die deze plek tot een charmant en levendig centrum maken.

9. Santa Maria della Grazia

Santa Maria della Grazia Church, een prachtige barokke kerk, herbergt een overvloed aan religieuze schatten. Betreed de weelderig versierde ruimte en bewonder de fijne details van het altaarstuk en de gewelfschilderingen. Deze kerk, doordrenkt van spirituele pracht, nodigt uit tot contemplatie en bewondering voor de artistieke erfenis van Lecce.

10. Museo Faggiano

Museo Faggiano, uniek in zijn soort, is gevestigd in een privéwoning waar archeologische ontdekkingen zijn gedaan. Het museum neemt bezoekers mee op een reis door de geschiedenis van Lecce, met exposities variërend van Romeinse mozaïeken tot middeleeuwse fresco’s. Ontdek de verborgen schatten die onder