Bezienswaardigheden Antwerpen

Benieuwd wat er allemaal te zien en te doen is in de stad Antwerpen? Op deze pagina vindt je de top 10 bezienswaardigheden.

Antwerpen

Doe een rondje Antwerpen Zoo of stadspark in Antwerpen.

Bezienswaardigheden Antwerpen

Nieuw op onze site

Wat is er allemaal te doen in Antwerpen?

Een van de bekendste steden die Europa rijk is en met goede reden. Antwerpen heeft het allemaal voor je. Van de bekende Diamantkwartier tot de haven van Antwerpen. Van rijke historie tot Belgische wafels met warme kersen. Een grote stad met meer dan genoeg te beleven voor je. Benieuwd naar welke bezienswaardigheden de moeite waard zijn om te bezoeken? We delen ze graag met je.

1. Het Diamantkwartier

De bekendste plek in Antwerpen en makkelijk gelegen naast het Centraal station. Hier ervaar je een stuk geschiedenis waar Antwerpen bekend om staat in al hun glinsterende waarde namelijk diamanten. Aan te raden is om met een stadsgids het diamantkwartier te bezoeken voor meer info over de geschiedenis die deze buurt rijk is.

2. De Antwerpse Zoo

Een ideale plek om dieren te bewonderen en een aangenaam dagje uit te hebben. Uniek is dat deze dierentuin midden in het centrum van Antwerpen ligt en ideaal bereikbaar is met het openbaar vervoer. Een aanrader is het zeeaquarium en de tuin die deze dierentuin rijk is.

3. De Grote Markt

De centrale plek van Antwerpen! Gezelligheid, sfeer en goed eten. Strijk hier neer voor een goede kop koffie met een verse Belgische wafel en geniet van de schitterende gebouwen die de grote markt rijk is. Het stadhuis is ook te vinden aan de grote markt en ook zeker een bezoek waard.

4. Chinatown in Antwerpen

Klein, maar groots qua sfeer kunnen we Chinatown in Antwerpen het beste omschrijven. Bekende restaurants die authentieke Chinese gerechten serveren kom je hier vaak tegen. Ook op het gebied van oosterse specialiteitenwinkels is het goed toeven in dit deel van Antwerpen en geeft net die extra dimensie aan deze wijk.

5. De Plantentuin

Als je van groen en een rustige omgeving houdt ben je in De Plantentuin aan het goede adres. Een heerlijke groene omgeving midden in het centrum van Antwerpen met meer dan 1900 verschillende soorten planten en bomen. Aangenaam om in deze drukke metropool even te ontspannen tussen al het groen.

6. Het Havenhuis

Een uniek ontwerp op een unieke plek. Dat is de insteek die je bij het Havenhuis te binnen schiet. Ontworpen door architect Zaha Hadid en uitgegroeid tot het boegbeeld van de haven van Antwerpen. Aan te raden is een tour door dit imposante gebouw te doen om meer over de geschiedenis te weten te komen.

7. De Vogeltjesmarkt van Antwerpen

Een dagje aan Antwerpen is niet compleet zonder een bezoek aan de traditionele Vogeltjesmarkt. Niet alleen voor vogeltjes kun je terecht op deze markt, ook allerlei kraampjes met levensmiddelen en lekkernijen kom je tegen op deze eeuwenoude markt in Antwerpen.

8. Het Stadspark

Zoals elke grote stad heeft ook Antwerpen een stadspark wat zeker het bezoeken waard is. Een oase van rust in een drukke stad is iets wat door iedereen gewaardeerd wordt. Ontspan in het gras aan de waterkant of wandel op je gemakje door dit aangename stukje natuur in Antwerpen voor wat verdiende ontspanning.

9. Middelheim museum

Een aanrader wat net buiten het centrum ligt is het Middelheim museum. Een openluchtmuseum met gratis entree en zeker een bezoekje waard. Omgeven door een aangename groene omgeving kun je op je gemak beelden van diverse artiesten bekijken. Neem vooraf een kijkje op de website om te weten wat er zoal te zien en te doen is.

10. De Sint-Pauluskerk

Een statige kerk die geopend is in het jaar 1517 en een van de rijkste kerken ter wereld. Een bezoek aan de schatkamer kost je 1 euro en is zeker de moeite waard. Ook het gebouw zelf straalt van vakmanschap en is iets wat je op je reis door Antwerpen gezien moet hebben!