Bezienswaardigheden Brussel

Benieuwd wat er allemaal te zien en te doen is in de stad Brussel? Op deze pagina vindt je de top 10 bezienswaardigheden.

Brussel

Brussel, de stad in België die bekend staat om het mooie koninklijke paleis en natuurlijk manneke pis.

Bezienswaardigheden Brussel

Nieuw op onze site

Wat is er allemaal te doen in Brussel?

Brussel is de hoofdstad van Europa en België. Brussel is het hart van het bestuur van de Europese Unie. In Brussel vind je een groot aantal Europese instellingen als de Europese Commissie en het Europees Parlement

Brussel is de hoofdstad van België en telt 180.000 inwoners. Het is daarmee de op vier na grootste gemeente van België. Brussel is een echte toeristische trekpleister en er is altijd meer dan voldoende te doen. Hieronder een top 10 van bezienswaardigheden in Brussel.

1. De grote markt

Het centrale plein van Brussel is de Grote markt. Het plein heeft een hele rijke historie en wordt omringd door het Stadhuis, het Broodhuis en nog vele gildehuizen die daaraan relateren. De Grote Markt is een van de mooiste pleinen van de hele wereld.  De Grote Markt werd in 1998 toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van de Unesco.

2. Het Atomium

Het Atomium heeft meer dan 600.000 bezoekers per jaar. Het is de meest bezochte toeristische trekpleister van de hoofdstad van Europa. Het bouwwerk dat symbool stond voor de Expo58 wordt tegenwoordig gebruikt als kunstcentrum en is het internationale symbool van Brussel en België.

3. Museum van de cacao en de chocolade

Een onvergetelijke chocolade-ervaring begint met een tour door het museum. Ontdek op een speelse, interactieve manier de geschiedenis van cacao en chocolade. Geniet van een chocolade-proeverij en bekijk een demonstratie van de befaamde Belgische pralines. Leer hoe je je eigen chocolaatjes kunt maken.

4. Manneke pis

Manneken Pis is een 55 cm hoog standbeeldje dat op een sokkel staat in het centrum van Brussel. Manneken pis staat niet ver van de grote markt af. Manneken pis is uitgegroeid tot een van de meest beroemde bezienswaardigheden van België en Brussel

5. De striproute en het stripmuseum

Het Stripmuseum gelegen in het centrum van de stad is al meer dan 25 jaar gericht de op de schrijvers, tekenaars en de helden van de Negende Kunst. Met blijvende tentoonstellingen en een afwisselend programma van exposities, van tijdelijke aard, kan je kennismaken met alle onderdelen van het stripverhaal.

6. Geniet van het uitzicht over de stad

Brussel kent twee plaatsen waar je kan genieten van een prachtig uitzicht over de stad. De Kunstberg is vrij centraal gelegen en laat een van de mooiste plaatjes van Brussel zien. Je ziet een stukje park, een aantal fraaie oude gevels en als het weer meezit zie je in de verte de Basiliek van de Koekelberg.

Een andere plek met wat meer panoramisch uitzicht is het Poelaertplein. Doordat het plein op een heuvel ligt heb je een geweldig uitzicht over Brussel. Met de lift van de Marollen kan je makkelijk naar beneden. Dan kom je in de Marollenwijk terecht. Een hele authentieke wijk van Brussel. Een wandeling meer dan waard.

7. Het museum van Keizer Karel en het Koninklijk paleis

Vroeger woonde Keizer Karel is het Coudenbergpaleis die de stad Brussel domineerde. De adel verbleven er tussen de 12e en de 18e eeuw. Een noodlottige brand verwoestte het gebouw. Er bleven alleen nog resten intact. Deze resten verdwenen onder de grond. Tegenwoordig kan je je laten betoveren door de archeologie, een net werk van gangen, verborgen kamers en zalen.

8. De antiekmarkt van de Zavel

De antiekmarkt vindt al sinds 1960 in het weekend plaats. Het biedt plaats aan ongeveer 40 kraampjes waarin je onder andere kunst en porselein kan vinden. Een echte aanrader om een keer te bezoeken,

9. Magritte Museum

Het Margritte Museum vind je aan het Koningsplein in Brussel. Het museum biedt plaats aan meer dan 200n werken van de Belgische kunstenaar René Margritte. René Margritte is een echte surrealist en dat zie je terug in zijn werken.

10. Jubelpark

Het Jubelpark in Brussel is een van de onbekende parels van Brussel. Het is een park dat vol zit met tuinen, monumenten en heeft een aantal musea. Dit moet je gezien hebben.