Bezienswaardigheden Hasselt

Benieuwd wat er allemaal te zien en te doen is in de stad Hasselt? Op deze pagina vindt je de top 10 bezienswaardigheden.

Hasselt

Hasselt, een Belgische stad waar je een heerlijke dag kunt vertoeven. Een culinaire toer is daar goed te doen.

Bezienswaardigheden Hasselt

Nieuw op onze site

Wat is er allemaal te doen in Hasselt?

Hasselt is de hoofdstad van Belgisch Limburg. Hasselt telt ongeveer 78.000 inwoners, de Hasselaars genaamd. Dit is de kleinste hoofdstad van heel Vlaanderen. In Hasselt is er veel te beleven en ontdekken. Ben je benieuwd naar wat voor dingen dat dan allemaal zijn? Hier delen we een aantal leuke bezienswaardigheden in Hasselt met je. Hasselt is misschien niet groot, maar er is genoeg te beleven. Zo kan je er bijvoorbeeld een muziektour maken, musea bezoeken, naar tentoonstellingen gaan, genieten van het groen en heerlijk shoppen.

1. Muziektour Hasselt

Hasselt is een echte muziekstad. Sterker nog, de stad ademt muziek. Daarom is het leuk om de muziektour in Hasselt te gaan doen. Dit is een unieke maar zeker toegankelijke wandelroute die je mee zal nemen langs de meest iconische muzikale hotspots die Hasselt kent van vroeger en nu.

2. Het Jenevermuseum

Van oudsher heeft Hasselt een hele speciale band met Jenever. Als je dar meer over wil weten is het een echte aanrader het Jenevermuseum te bezoeken. Hier zal je merken dat het borrelt van de leuke weetjes. Grijp je kans om in de Jeneveracademie je eigen smaken en aroma’s te ontdekken.

3. Het modemuseum

Als je aan Hasselt denkt, dan denk je meteen aan mode. Hasselt heeft al vanaf de middeleeuwen een link met de mode industrie. De mode is vandaag de dag nog steeds erg belangrijk in en voor Hasselt. Dat kan je ook merken aan het grote aanbod aan winkels. In het modemuseum maak je kennis met een collectie van maar liefs 18.000 kledingstukken uit een eigen collectie. Ieder half jaar is er een nieuwe expositie.

4. Villa Verbeelding

In Villa verbeelding droom je heerlijk weg in de wondere wereld van Villa verbeelding. Met eigen woorden en beelden van schrijvers en illustrators word je ondergedompeld in hun universum. Je zal uitgenodigd worden verder te willen lezen. Het prikkelt je verbeelding enorm. Het is een unieke beleving voor groot en klein.

5. Abdijsite Herkenrode

Abdijsite Herkenrode heeft een hele rijke geschiedenis waardoor je er heel veel boeiende verhalen kan ontdekken. Zo leer je meer over de vrouwen die 600 jaar geleden in de Abdij hebben gewoond. Laat je in het belevingscentrum meevoeren en ervaar de bloei periodes en de tijden van oorlog, geweld en ziekte. Heb je meer interesse in de kruidentuin? Dan kan je met een gids een rondleiding doen door de tuinen. De gids zal je dan alles vertellen over de kruidentuinen.

6. Domein Kiewit

Wanneer je graag wil genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft moet je echt in Domein Kiewit zijn geweest. In de kinderboerderij, in het speelbos en op de avontuurlijke paden kunnen kinderen zich helemaal en naar hartenlust uitleven. Voor de ouderen is het leuk een workshop te volgen om meer te weten te komen over de Flora en de Fauna. Een lekker hapje en een drankje kan je verkrijgen in Taverne Koe-Vert. Zij hebben alleen maar producten met aandacht voor biologisch, lokale producten en fair trade.

7. Shoppen in Hasselt

Wanneer je een liefhebber bent van shoppen kan je je in Hasselt helemaal uitleven. Een mix van authentieke merken afgewisseld met eigenzinnige Hasseltse adressen komt het winkelaanbod tegemoet aan eenieder zijn of haar stijl, budget en smaak. Winkelen kan je in Hasselt niet alleen in de normale winkelstraten doen, maar ook aan het water, in gezellige zijstraatjes en in het nieuwe stadsdeel de Blauwe Boulevard.

8. De zuivelmarkt

Heb je na alle leuke andere activiteiten in Hasselt een beetje trek gekregen? Dan kan je op een culinaire tocht gaan over de Zuivelmarkt in Hasselt. De sfeervolle straat geeft een kust en keur aan een zeer gevarieerd aanbod van horecagelegenheden. Geniet van een traditionele Belgische keuken, verfijnde Sushi of allemaal Italiaanse lekkernijen. Perfect om een leuke dag mee af te sluiten.