Bezienswaardigheden Ieper

Benieuwd wat er allemaal te zien en te doen is in de stad Ieper? Op deze pagina vindt je de top 10 bezienswaardigheden.

Ieper

Een gezellig uitje naar Ieper. De Menenpoort, Park Bellewaerde.

Bezienswaardigheden Ieper

Nieuw op onze site

Wat is er allemaal te doen in Ieper?

Wie weet heb je er nog nooit van gehoord of ga je naar de stad Ieper binnenkort. Een van de grootste steden die België rijk is en zeker het bezoeken waard. Voor jong en oud is er genoeg te beleven in en rondom deze stad. Benieuwd wat je er zoals kan doen? Dan delen we graag een aantal bezienswaardigheden met je!

1. Attractiepark Bellewaerde

Een van de beste bezienswaardigheden om een bezoek te brengen. Bellewaerde heeft vermaak voor jong en oud en naast attracties zoals achtbanen en wildwaterbanen. Daarnaast kun je ook exotische dieren bewonderen in het park. Ook is er een waterpark op locatie dus 3 vliegen in een klap tijdens je bezoek!

2. De Menenpoort

Een herdenkingsmonument wat is gebouwd ter nagedachtenis van de gesneuvelde Britse militairen die om zijn gekomen in de Eerste Wereldoorlog. Deze statige stadspoort met betekenis is gebouwd in 1927 en met zijn rijke geschiedenis met recht een monument om eens een bezoek aan te brengen en je in de geschiedenis te verdiepen.

3. De Lakenhalle van Ieper

Hou je van de gotische stijl en zie je die graag toegepast op een kerk? Dan ben je bij de Lakenhalle van Ieper aan het juiste adres. Dit 70 meter hoge gebouw werd gebouwd in het jaar 1250 en is na de Eerste Wereldoorlog complet gerenoveerd na een brand die de kerk compleet vernielde in 1914.

4. Het Ieper museum

Een modern museum midden in het centrum van Ieper. Het museum richt zich naast moderne kunst ook op kinderen en tieners met diverse activiteiten en themaweken. Een aanrader is de raadzaal in het museum waar je een schitterend glasraam aantreft gemaakt door Arno Brys in 1928.

5. Het In Flanders field museum

Dit museum richt zich op de oorlog en je zult hier veel memorabilia uit die tijd aantreffen. Naast dit alles is er ook een kenniscentrum in het museum aanwezig die meer dan 11.000 boeken over de geschiedenis telt. Een bezoek waard als je wilt leren over de roerige tijd die achter ons ligt.

6. Het Astrolab Ibis

Dit lab is bij goed weer een aanrader omdat je dan de zon door kunt bewonderen door de telescopen. Mocht het weer slecht zien en het zicht niet toereikend dan is er een educatieve tour te doen die je alle informatie over de telescopen geeft en de dagelijkse bezigheden in dit astrolab.

7. Yorkshire Trench & Dug-out

Een van de bekendste en meest bijzondere bezienswaardigheden in Ieper zijn de loopgraven genaamd Yorkshire Trench & Dug-out. Een indrukwekkende ervaring voor jong en oud met de nodigde informatie en geschiedenis over het gebruik van deze loopgraven in de Eerste Wereldoorlog.

8. De Vesten van Ieper

De vesten van Ieper zijn ook zeker een bezoek waard. Een rustige wandeling langs deze bezienswaardigheden zijn aan te raden. Je vindt hier onder andere de Leeuwentoren, de Majoordgracht en de Bellepoort. 3 bekende bouwwerken met elk hun eigen verhaal.

9. Brouwerij De Kazematten

Hou je van bier? Breng dan een bezoek aan Brouwerij De Kazematten. Deze brouwerij is gevestigd in de stadswallen van Ieper en heeft een aantal unieke soorten bier in het assortiment. Een aanrader is een tour te nemen door deze brouwerij.

10. The Last Post

Als laatste bezienswaardigheid moeten we The Last Post aanraden. Dagelijks om 20.00 wordt er een ceremonie gehouden ter nagedachtenis aan de Britse vermiste soldaten in de Eerste Wereldoorlog. Deze ceremonie kende zijn oorsprong in 1928 en wordt tot op de dag van vandaag in ere gehouden.