Bezienswaardigheden Verviers

Benieuwd wat er allemaal te zien en te doen is in de stad Verviers? Op deze pagina vindt je de top 10 bezienswaardigheden.

Verviers

Verviers, een mooi plaatsje in België wat je eens bezocht moet hebben.

Bezienswaardigheden Verviers

Nieuw op onze site

Wat is er allemaal te doen in Verviers?

In de provincie Luik vind je de stad Verviers. De stad telt ruim 55.000 inwoners. In de Waalse taal die daar lokaal nog steeds gesproken wordt heet de plaats Vervi. Verviers staat enorm bekend om zijn textielindustrie. De stad staat ook bekend om de fonteinen. Er staan er ruim twintig door de hele stad heen.

Verviers is een oude industriestad dat ligt in de Belgische Ardennen. De stad dankt zijn rijkdom voornamelijk aan rivier de Vesder. Deze rivier droeg zorg voor voldoende schoon water daardoor kon de textielindustrie in de stad in de negentiende eeuw floreren. Wanneer je door de stad heen loopt zie je nog veel van de oude rijkdom van de stad

1. Het Stadhuis van Verviers

Het stadhuis van Verviers, dat gebouwd is in de periode 1775-1780, is een prachtige bezienswaardigheid in Verviers. Wanneer je een rondleiding zou willen nemen op dit paleis moet je daar een afspraak voor maken. Maar de rondleiding is zeer de moeite waard.

2. Georges Brasserie Verviers

Als je in Verviers bent dan is het een echte aanrader om een bezoek te brengen aan Georges Brasserie. Deze staat bekend om zijn vele soorten Bier. Die mag je niet gemist hebben.

3. De Blegny-mijn

De Begny-Mijn is één van de vier authentieke koolmijnen die Europa heeft. De ondergrondse galerijen zijn nog steeds toegankelijk voor bezoekers. Je daalt af met een liftkooi naar een hele andere wereld. Je krijgt een voorstelling te zien over het gebruik van de machines en de uitrustingen die ondergronds gebruikt werden. Je leert er alles over het dagelijkse leven van de mijnwerkers.

4. De fonteinen van Verviers

De diverse fonteinen zijn gebouwd in verschillende tijdperken en periodes. Hierdoor is de wandeling een hele leuke en afwisselde wandeling door het centrum van Verviers heen. Onderweg kom je nagenoeg alle hoogtepunten van de stad tegen. De wandeling heeft een lengte van ongeveer vier kilometer en deze zal ongeveer twee uur in beslag nemen.

5. Goolfy Verviers

Goolfy een black light mini golf experience in 3D voor het hele gezin. Maar liefst 18 holes met 3D sculpturen met muur schilderingen van paintbrush. Een echte beleving. Echt iets waar je geweest moet zijn.

6. Chocolaterie Darcis & Chocolade Museum

De chocolaterie van Jean-Philip Darcis is een paradijs voor de echte chocolade liefhebbers. Darcis is de ambassadeur van de Belgische chocolade en de pionier van de Macron in België. Je kan er chocolade kopen en een workshop volgend. Volg een workshop en zie de cacaoboon veranderen in heerlijke chocolade in het chocolade museum.

7. Hoge Venen-Eifel

Het natuurpark Hoge Venen Eiffel is een prachtig natuurpark. Als je toch ion de provincie Luik bent kan het niet zo zijn dat je daar niet geweest bent. Het is voor een grot deel beschermd, maar voor de echte natuurliefhebber is het een echte must see.

8. Gileppe Stuwdam

De Gileppe stuwdam is een prachtig bouwwerk dat in de Ardennen ligt. Het stuwmeer, het Lac la Gilleppe, heeft een omvang van maar liefst 25 miljoen m3 water. Dat is veel, heel veel water! De enorme stuwdam hoort bij de oudste betonnen stuwdammen die Europa bezit. De bouw begon in 1869 en duurde tot 1878. Dit indrukwekkende bouwwerk moet je gezien hebben.

9. Magic planet

Een waar speelparadijs voor kinderen van 2 tot en met 11 jaar. Met maar liefst 700m2 speelvloer. Kinderen zullen zich hier prima weten te vermaken. Je hebt hier mega spelmodules, trampolines, opblaasbare kastelen en nog veel meer leuke speeltoestellen.

10. Notre Dame des Recollétstijd

De Notre Dame des Récollets van Verviers is is een kerk die gebouwd is aan het einde van de zeventiende eeuw. De kerk was destijds onderdeel van  een klooster dat de Minderbroeders Franciscanen hadden opgericht. Het is een lange kerk waaar de toren pas later aan het einde van de negentiende eeuw is toegevoegd.