Bezienswaardigheden Augsburg

Benieuwd wat er allemaal te zien en te doen is in de stad Augsburg? Op deze pagina vindt je de top 10 bezienswaardigheden.

Augsburg

Augsburg, Beierse schatkist met eeuwenoude pracht en moderne levendigheid, charmeert met historie en diversiteit.

Bezienswaardigheden Augsburg

Nieuw op onze site

Wat is er allemaal te doen in Augsburg?

Ontdek de rijke geschiedenis en culturele schatten van Augsburg, een stad doordrenkt met middeleeuwse pracht en moderne dynamiek. Op AlleBezienswaardigheden.nl nemen we je mee op een betoverende reis langs de top 10 bezienswaardigheden van Augsburg. Van historische monumenten tot kunstgalerijen en groene oases, Augsburg biedt een diverse mix die de charme van deze Beierse stad weerspiegelt. Laat je verrassen door de veelzijdigheid en geschiedenis van Augsburg terwijl we je gidsen langs de meest opmerkelijke plekken die deze stad karakteriseren.

1. Augsburger Dom

Begin je ontdekkingsreis in Augsburg met de majestueuze Augsburger Dom, een gotische kathedraal die trots uitkijkt over de stad. Bewonder de prachtige architectuur, ontdek het rijke religieuze erfgoed en geniet van het serene interieur.

2. Rathaus Augsburg

Het Rathaus Augsburg, met zijn opvallende gouden zaal, is een meesterwerk van renaissance-architectuur. Verken de historische kamers, bewonder de prachtige fresco’s en ontdek de politieke geschiedenis van Augsburg.

3. Fuggerei

Bezoek de Fuggerei, ’s werelds oudste sociale woningcomplex gesticht in 1516. Dwaal door de charmante straatjes, bewonder de pittoreske huisjes en leer over het unieke concept van deze sociale woningbouw.

4. Maximilianmuseum

Voor een culturele onderdompeling is het Maximilianmuseum een schatkamer van kunst en geschiedenis. Ontdek indrukwekkende kunstwerken, archeologische vondsten en historische artefacten in dit fascinerende museum.

5. Augsburger Puppenkiste

Betreed de magische wereld van de Augsburger Puppenkiste, een marionettentheater dat al decennia lang jong en oud betovert. Geniet van betoverende voorstellingen en ontdek de kunst van marionettenspel.

6. Augsburger Kahnfahrt

Ontspan op de Augsburger Kahnfahrt, een idyllische boottocht door de kanalen van Augsburg. Laat je meevoeren door het kalme water terwijl je geniet van de pittoreske uitzichten op historische gebouwen.

7. Zoo Augsburg

Voor natuurliefhebbers biedt de Zoo Augsburg een onvergetelijke ervaring. Verken diverse habitats, ontmoet exotische dieren en leer over natuurbehoud in deze uitgestrekte dierentuin.

8. Botanischer Garten Augsburg

Ontsnap aan de stadsdrukte in de Botanischer Garten Augsburg, een weelderige botanische tuin. Wandel door kleurrijke bloembedden, ontdek zeldzame plantensoorten en geniet van de rust.

9. Schaezlerpalais

Het Schaezlerpalais, een elegant rococo-paleis, herbergt de staatsgalerie en verleent een kijkje in het vorstelijke verleden van Augsburg. Bewonder de weelderige kamers en kunstwerken in dit historische paleis.

10. Augsburger Hotelturm

Sluit je verkenning af met een panoramisch uitzicht vanaf de Augsburger Hotelturm. Beklim deze historische toren en geniet van adembenemende vergezichten over Augsburg en de omliggende regio.

Augsburg, een stad van contrasten en culturele schatten, wacht op je ontdekking.