Bezienswaardigheden Bonn

Benieuwd wat er allemaal te zien en te doen is in de stad Bonn? Op deze pagina vindt je de top 10 bezienswaardigheden.

Bonn

Een bezoekje aan Bonn brengen? Dan mag je deze leuke bezienswaardigheden zeker niet missen!

Bezienswaardigheden Bonn

Nieuw op onze site

Wat is er allemaal te doen in Bonn?

Bonn ligt is de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Bonn ligt op een kleine 20 kilometer afstand van Keulen vandaan. Bonn is waarschijnlijk niet meteen de eerste stad waar je aan denkt als je een stedentrip wil gaan maken. Maar toch heeft bon veel meer te bieden dan je in eerste instantie zou denken.

Wat kan je allemaal zien in Bonn?

Bonn draagt een unieke geschiedenis met zich mee, waardoor de stad een bepaalde charme verworven heeft. In deze blog kom je meer te weten over tien bezienswaardigheden die je gezien of gedaan moet hebben wanneer je een bezoek aan Bonn hebt gebracht.

1. Het Beethoven Haus

In 1770 werd de bekende componist Ludwig Beethoven geboren in Bonn. Tot zijn vierde jaar heeft hij in een traditioneel klein huisje gewoond. Ditzelfde huisje is nu een museum. In dit museum kom je alles te weten over zijn leven en zijn werk.

2. Het stadhuis van Bonn

Het oude raadhuis of Altes Rathaus is een van de meest in het oog springende bezienswaardigheden van Bonn. Dit gebouw werd gebouwd in de 18e eeuw. In de tijd dan Bonn nog de hoofdstad was van West-Duitsland werden hier veel staatshoofden en personen officieel ontvangen. Helaas kan je niet in het stadhuis komen om het te bewonderen, maar vanaf een terrasje kan je wel genieten van de aanblik van dit gebouw.

3. De Regiersbunker

In de Regiersbunker is het mogelijk om de koude oorlog opnieuw te beleven. Niet letterlijk natuurlijk, maar door het museum dat gemaakt is in de oude Regiersbunker. In dit museum vind je alles terug over de koude oorlog. Tijdens een tour krijg je een duidelijk beeld van alles wat er in die tijd heeft afgespeeld.

4. De Münster van Bonn

Op de Münsterplatz werd in 1150 de Münster van Bonn gebouwd. De Münster van Bonn wordt gezien als de belangrijkste kerk die Bonn heeft. De twaalf romaanse kerken in Bonn zijn allemaal in dezelfde stijl gebouwd als de Münster van Bonn. De toren van deze kerk is maar liefst 82 meter hoog.

5. De Musea van Bonn

Wanneer je een liefhebber bent van kunst en cultuur heeft Bonn je diverse musea te bieden. Het Alexander Koenig museum, hier vind je veel informatie over de natuur in Duitsland. Je kan er ook een reis door de wereld maken in een van e exposities. In het Kunstmuseum van Bonn vind je hedendaagse kunst. In het Landesmuseum kan je genieten van de archeologie, kunst en de historie van de cultuur.

6. Kasteel Drachenburg

Het kasteel Drachenburg is tegenwoordig een privé villa. Vanaf de berg Drachenfels kan je het kasteel al zien schitteren. De Drachenfels is een slapende vulkaan die aan de rand van de Rijn staat. De geschiedenis van dit kasteel is heel indrukwekkend.

7. Poppelsdorfer Schloss

Als je een echte kasteelliefhebber bent dan moet je een bezoek hebben gebracht aan dit paleis. Het paleis is gebouwd in de barok stijl. Het is gebouwd op fundamenten van een kasteel dat in de zestiende helemaal afgebroken is. Tegenwoordig is het een onderdeel van de universiteit en een onderzoekscentrum.

8. De Japanse tuin van Bonn

In de Japanse tuin kan je helemaal tot rust komen. Deze tuin is aan Bonn geschonken door de overheid van Japan. Het is er klein, eenvoudig, maar heerlijk om doorheen te wandelen Geniet van het meer, de waterval en de vegetatie van dit park.

9. De wijnregio van Bonn

Voor wijnliefhebbers is hier ook veel moois te zien en beleven. Met de fiets is het makkelijk om bij de wijnregio van Bonn te komen. Je komt daar terecht bij verschillende wijngaarden. Uiteraard is het ook mogelijk om daar dan de lekkerste wijnen uit te proberen

10. De sterrenpoort van Bonn

De sterrenpoort van Bonn bestaat uit de overblijfselen van de oude stadmuur. Als je naast de poort staat geeft het je een duidelijk beeld van hoe sterk de stadsversterkingen in de Middeleeuwse tijd waren. In deze tijd is het een ontmoetingspunt en wordt het veel gebruikt als achtergrond voor foto’s door toeristen.

11. De Koblenzer Tor

Dit is een poort die over de weg richting Koblenz heen staat. Deze poort is ontworpen door dezelfde architect als die het oude stadhuis heeft ontworpen. In dit gebouw zit tegenwoordig het Egyptisch Museum. Hier kan je genieten van 300 attributen uit het oude Egypte.