Bezienswaardigheden Frankfurt

Benieuwd wat er allemaal te zien en te doen is in de stad Frankfurt? Op deze pagina vindt je de top 10 bezienswaardigheden.

Frankfurt

Frankfurt, het stadje in Duitsland waar je heerlijk kunt wandelen en genieten van de leuke winkelstraatjes.

Bezienswaardigheden Frankfurt

Nieuw op onze site

Wat is er allemaal te doen in Frankfurt?

De grootste stad is de Duitse deelstaat Hessen is Frankfurt. Het is de op vier na grootste stad met zijn ruim 750.000 inwoners. De stad is ligt pal aan de oevers van de Main. Het moderne stadsbeeld is kenmerkend voor Frankfurt. Frankfurt staat ook wel bekend als Mainhattan door de hoge wolkenkrabbers in de stad.                     

Frankfurt staat erom bekend een financieel centrum te zijn. Dit is hij van zowel Duitsland als ook van Europa. Je vindt hier de hoofdkantoren van de Duitse Banken, de aandelenbeurs van Duitsland en de Centrale bank van Europa. Voor toeristen zijn er ook veel dingen te doen. Je kunt er genieten van moderne architectuur en van prachtig aangelegd groen. Echte hele oude gebouwen vind je nauwelijks in Frankfurt. Maar nadat de stad zwaar werd getroffen in de Tweede Wereldoorlog zijn er na die tijd wel veel reconstructies van de historische gebouwen neergezet.

1. Main Toren

Vanaf de Main Toren, welke een wolkenkrabber is, kun je genieten van een spectaculair en adembenemend mooi uitzicht over Frankfurt en omstreken. Dit doe je vanuit de Main Toren op de 56e verdieping. Deze is voorzien van een panoramaterras op het dak, dit op een hoogte van maar liefst 200 meter.

2. De Main

Frankfurt ligt aan de rivier de Main. Wanneer je een wandeling door de stad maakt, dan kan je deze rivier niet mis lopen. Het is een grote rivier.  De kade van de Mainz is prachtig aangelegd en heeft veel recreatiegebieden met lekkere plaatsen om te wandelen en te kunnen zitten. Er zijn maar liefst 19 bruggen over de Main gebouwd,  hele grote, maar ook veel kleinere bruggetjes die alleen voor voetgangers zijn.

3. Römerberg

Het Römersberg plein is het centrale punt van Frankfurt. Het plein is pas na de Tweede Wereldoorlog gevestigd, maar heet toch ook een beetje van de Middeleeuwse tijd meegekregen. Het is gedeeltelijk een nabootsing van het oorspronkelijke Middeleeuwse plein dat hier lag. Dit plein is omringd door vakwerk huizen. Aan dit plein ligt het stadhuis en de Dom van Frankfurt. Aan het Römerplein staan ook de Sint Paulskerk en de Oude Nikolaaskerk, die je ook kan bezoeken. Genoeg te zien daar.

4. Zeil

Zeil is een autovrije winkelstraat waar het altijd gezellig druk is. Hier zijn winkels in verschillende soorten en maten. Ook staan er veel bomen en bankjes waar je ook zittend kunt genieten van de levendigheid van deze straat. Het overdekte winkelcentrum My Zeil laat een bijzonder staaltje architectuur zien

5. Alte Oper

De Alte Oper is een heel indrukwekkend gebouw midden tussen de moderne architectuur die Frankfurt heeft. Het is een operagebouw uit de 19e eeuw. Je kan hier genieten van een concert of een toneelstuk.

6. Archeologische tuin

In de buurt van het Römerbergplein vind je de Archeologische tuin. In 1953 weden hier tijdens opgravingen overblijfselen gevonden uit de Romeinsetijd. Deze overblijfselen kan je hier komen bezichtigen.

7. Palmengarten

De Palmengarten is met zijn 290.000m2 de grootste Botanische tuin die Duitsland heeft. Je vindt de Palmengarten aan de Noordwest kant van de stad. Je vindt er broeikassen met daarin tropische en subtropische planten,  twee woestijnlandschappen en een subarctisch landschap in een glazen paviljoen.

8. Museumsufer

Het gebied langs de Main wordt ook wel de Museumsufer genoemd. Dit omdat het vol staat met allemaal verschillende musea. Voorbeelden daarvan zijn het Ikonenmuseum, het Duitse architectuurmuseum en het Duitse Filmmuseum. Ieder laatste weekend van Augustus vindt hier het museumfest plaats.

9. Stationswijk

Dit is de wijk die rondom het station te vinden is. Deze wijk is helemaal ingericht voor toeristen. Je vindt hier verschillende restaurants en hotels. Ook de rosse buurt van Frankfurt vind je hier.

10. Die Hauptwache

Die Hauptwache is een nabootsing van een bouwwerk dat in de tweede wereldoorlog plat gelegd is. Hierin zit een café, maar voorheen was het een wachthuis uit de 18e eeuw.