Bezienswaardigheden Londen

Benieuwd wat er allemaal te zien en te doen is in de stad Londen? Op deze pagina vindt je de top 10 bezienswaardigheden.

Londen

Deze hoofdstad van Engeland biedt enorm veel historie. bezienswaardigheden en cultuur.

Bezienswaardigheden Londen

Nieuw op onze site

Wat is er allemaal te doen in Londen?

De hoofdstad van Engeland en het verenigd koninkrijk is Londen. Een metropool en wereldstad en bekend om de enorme diversiteit die je in deze Engelse stad terug kunt vinden. Gelegen aan de rivier de Thames die door het hart van Londen heen stroomt. Er is natuurlijk meer in Londen te zien en ervaren dan diversiteit en de rivier de Thames. Daar vertellen we je dan ook graag wat meer over.

1. Big Ben

Een 97 meter hoge klok die ver boven het Palace of Westminster uitsteekt en bekendheid heeft vergaard over de gehele wereld. De Big Ben is te zien in diverse films en ook tijdens de nieuwjaar show vaak in beeld. De klok is nog steeds in gebruik en is zeker de moeite waard voor een bezoek.

2. De Tower Bridge

Een iconische brug die door velen herkend zal worden is de Tower Bridge. Te zien in iconische films zoals James bond bijvoorbeeld. Een meesterlijk bouwwerk wat in 1894 werd voltooid en dagelijks gebruikt wordt door meer dan 40.000 mensen. Ook voor toeristen te bezoeken en te bewonderen dus zet de Tower Bridge gerust op je lijstje!

3. Palace of Westminster

Als je bij de Big Ben bent dan is Palace of Westminster zeker een aanrader voor een bezoek. Dit parlementsgebouw is nog volledig in gebruik en met meer dan 1000 kamers duizelingwekkend groot. De dagelijkse politiek vindt hier plaats en ook wordt het land bestuurd vanuit het Palace of Westminster.

4. Leicester Square

West End biedt huis aan Leicester Square. Een bekend en levendig deel van Londen. Hier is ook het standbeeld van William Shakespeare te vinden in het nabijgelegen park. Ook voor een bioscoopbezoek ben je hier aan het goede adres in een van de vele bioscopen die Leicester Square rijk is.

5. 135 meter de hoogte in

Je leest het goed. Je gaat 135 meter de hoogte in als je in het reuzenrad genaamd Londen Eye stapt. Een goede benaming voor dit reuzenrad aangezien je kunt uitkijken over heel Londen als je boven bent aangekomen. Een aanrader als je goed tegen hoogtes kunt om Londen eens op een andere manier te zien.

6. Winkelplezier bij Harrods

Hou je van warenhuizen dan hou je van Harrods. Dit ultieme warenhuis met bekendheid over de hele wereld leent zich bij uitstek voor een ontspannen dagje en je ogen goed de kost kunnen geven aan al het moois wat je voorbij ziet komen. De enige tip die we je kunnen geven? Zet een limiet op je betaalrekening.

7. Naar Piccadilly Circus

In het hart van de stad Londen vind je Piccadilly Circus op West End. Dit verkeersknooppunt is een schouwspel en een bezienswaardigheid op zichzelf. Verkeer, oude bussen en mediacontent die gestreamd wordt op het immense paneel op het kruispunt geven je een unieke kijk in het hart van Londen.

8. Het stadspark, Hyde Park

Dit park is eigendom van de koninklijke familie. Gelukkig hebben die het park openbaar gemaakt voor iedereen. Een stukje rust in de natuur is altijd een welkom iets in een drukke metropool als Londen. Gras, bomen en water doen wonderen voor je ontspanning in je drukke dag.

9. Buckingham Palace

Het koningshuis genaamd Buckingham Palace is een duizelingwekkend gebouw en een ongekend mooi stukje architectuur. Het paleis wordt nog steeds bewoond door de Britse monarch en trekt jaarlijks veel toeristen. Doe eens een tour door dit voortreffelijke stuk geschiedenis in Londen.

10. Tower of London

Deze triomfantelijke fortificatie zag het leven in het jaar 1066 en werd gebouwd door Willem de Veroveraar. Nog steeds goed onderhouden in deze tijd en het bezoeken meer dan waard. Een leuk weetje! Een van de kroonjuwelen wordt bewaard in een van de gebouwen die de Tower of London rijk is.