Bezienswaardigheden Cannes

Benieuwd wat er allemaal te zien en te doen is in de stad Cannes? Op deze pagina vindt je de top 10 bezienswaardigheden.

Cannes

Een bezoekje aan Cannes, het filmfestival wordt hier jaarlijks gehouden.

Bezienswaardigheden Cannes

Nieuw op onze site

Wat is er allemaal te doen in Cannes?

Een schitterende kustplaats die bekend is over de gehele wereld vanwege het jaarlijks terugkerende filmfestival en om de stad zijn architectuur. Maar er is meer te zien en te ontdekken in deze mooie kuststad. Benieuwd geworden? Dan vertellen we je er graag meer over.

1. Palais du Festivals

Je kunt er niet omheen. Het jaarlijkse filmfestival wat in Cannes wordt gehouden. Dit gebeurt in Palais du Festivals. Naast het jaarlijkse festival is dit ook een hotspot voor beurzen en evenementen en is er altijd wel wat te doen. Je vindt op deze locatie ook het beroemde plein waar menig bekendheid zijn handafdruk heeft vereeuwigd in steen.

2. Boulevard de la Croisette

Een strandboulevard die een wandeling waard is. Loop ontspannen langs de kustlijn van Cannes onder de vele palmbomen die de boulevard rijk is. Ook loopt deze boulevard langs de luxe winkelstraat in Cannes genaamd Rue d’Antibes en vind je langs deze route diverse bezienswaardigheden zoals het Palais du Festivals.

3. Port Pierre Canto

Een haven die het bezoeken waard is. Kijk je ogen uit naar alle luxe zeilschepen en jachten die deze haven rijk is. Ook is de sfeer er prima, leent de haven zich prima voor foto’s en kun je al snel een terras met uitzicht over dit schitterende stuk van Cannes vinden.

4. Port Pierre Canto

Hou je van shoppen? Dan ben je in de winkelstraat Rue d’Antibes zeker op je plek. Deze winkelstraat staat bekend om de luxe merken die je er kunt vinden zoals Versace en Chanel. Een aanrader voor wie van luxe houdt en de daarbij horende sfeer en uitstraling.

5. Gazagnaire Beach

Een bezoek aan Cannes is niet compleet zonder een bezoek aan dit bekende strand. Waan jezelf in luxe op dit strand met alle voorzieningen die je nodig hebt. Zand, een blauwe zee en ook zijn er strandstoelen en parasols te huur voor je ideale rustmoment in Cannes.

6. Onder water in Île Sainte Marguerite

Kunst bekijken is een geliefde bezigheid tijdens je vakantie of stedentrip. In Cannes beleef je dit op een unieke manier in Île Sainte Marguerite. Het eerste onderwatermuseum van Frankrijk en een unieke ervaring als je kunst eens op een andere manier wilt bekijken.

7. Notre-Dame de Bon Voyage

Zeker het bezoeken waard is deze schitterende tempel die zijn oorsprong vindt in de 16e eeuw. In de loop der jaren zijn er diverse delen en elementen bijgebouwd en is Notre-Dame de Bon Voyage uitgegroeid tot een geliefde toeristische bestemming in Cannes.

8. Abdij van Lérins

Een abdij gelegen op een eiland aan de kust van Cannes die zeker het bezoeken waard is. Doe een stap terug in de tijd en ervaar de geschiedenis van dit bouwwerk in al zijn glorie. Dit eiland staat ook bekend onder de naam Lerina.

9. Musee de la Castre

Een museum wat zich boven de baai van Cannes bevindt met een schitterend uitzicht over de gehele stad. Niet alleen voor het uitzicht ben je hier op de juiste plek. Ook herbergt het museum een rijke geschiedenis en bekende kunstwerken en artefacten uit diverse culturen.

10. Le Murs Peints

De geverfde muren in Cannes. Een schitterende muurschilderingen die uniek zijn in hun soort. Gebaseerd op bekende artiesten en personages uit series en films. Overal in de stad kom je deze muurschilderingen tegen. Er is ook een speurtocht te boeken om deze muurschilderingen allemaal te vinden.