Bezienswaardigheden Straatsburg

Benieuwd wat er allemaal te zien en te doen is in de stad Straatsburg? Op deze pagina vindt je de top 10 bezienswaardigheden.

Straatsburg

Straatsburg, schilderachtige stad aan de Rijn, betovert met historische pracht, Europese invloeden en charmante grachten.

Bezienswaardigheden Straatsburg

Nieuw op onze site

Wat is er allemaal te doen in Straatsburg?

Welkom bij AlleBezienswaardigheden.nl, waar we je meenemen op een betoverende reis door de historische stad Straatsburg, gelegen aan de oevers van de Rijn in de Elzas. Straatsburg, met zijn unieke mix van Franse en Duitse invloeden, betovert bezoekers met schilderachtige grachten, vakwerkhuizen en een rijke geschiedenis. Onze gids neemt je mee langs de top 10 bezienswaardigheden, van middeleeuwse kathedralen tot moderne Europese instellingen. Laat je inspireren terwijl we de meest opmerkelijke plekken verkennen die Straatsburg tot een cultureel juweel maken.

1. Cathédrale Notre-Dame de Strasbourg

Begin je ontdekkingsreis bij de indrukwekkende Cathédrale Notre-Dame de Strasbourg. Deze gotische meesterwerk, met zijn verbluffende gevel en astronomische klok, domineert de skyline en biedt een adembenemend uitzicht vanaf de toren.

2. La Petite France

Wandel door de schilderachtige wijk La Petite France, met zijn kleurrijke vakwerkhuizen en charmante grachten. Deze historische wijk ademt een romantische sfeer uit en is ideaal voor een ontspannen wandeling.

3. Parc de l’Orangerie

Ontsnap aan de stadsdrukte in het Parc de l’Orangerie, een prachtig park met formele tuinen, een vijver en een dierentuin. Geniet van de rustige ambiance en bewonder het Château de l’Orangerie in deze groene oase.

4. Palais Rohan

Bezoek het Palais Rohan, een indrukwekkend paleis dat dienst heeft gedaan als residentie voor Franse bisschoppen, koningen en keizers. Verken de weelderige kamers en bewonder de collecties van de drie musea binnen het paleis.

5. Musée Alsacien

Ontdek de lokale cultuur in het Musée Alsacien, gewijd aan de Elzasser levensstijl. Wandel door tentoonstellingen met traditionele ambachten, klederdrachten en historische artefacten.

6. Barrage Vauban

Bewonder de Barrage Vauban, een historische dam die ooit de stad beschermde. Geniet van het uitzicht op de stad en de rivier vanaf het terras van deze vestingwerken, ontworpen door de beroemde militaire ingenieur Vauban.

7. Parlement Européen

Bezoek het Europese Parlement, een symbool van de Europese eenheid. Leer over de politieke processen en de rol van Straatsburg in de Europese geschiedenis tijdens een rondleiding door dit moderne complex.

8. Musée Tomi Ungerer

Duik in de fantasierijke wereld van kunstenaar Tomi Ungerer in zijn gelijknamige museum. Ontdek zijn illustraties, sculpturen en satirische werken die een speelse kijk op de samenleving bieden.

9. Ponts Couverts

Wandel over de Ponts Couverts, de overdekte bruggen die de Ill-rivier overspannen. Bewonder de middeleeuwse architectuur van deze bruggen, ooit een essentieel onderdeel van de stadsmuur.

10. Musée d’Art Moderne et Contemporain (MAMCS)

Eindig je ontdekkingsreis in het Musée d’Art Moderne et Contemporain (MAMCS). Verken tentoonstellingen met moderne kunstwerken en geniet van de diverse collecties die de artistieke evolutie van de regio weerspiegelen.