Bezienswaardigheden Rhodos

Benieuwd wat er allemaal te zien en te doen is in de stad Rhodos? Op deze pagina vindt je de top 10 bezienswaardigheden.

Rhodos

Rhodos is het eiland voor wie houdt van de Griekse stranden en de zee. Maar ook voor een cultureel uitstapje heeft Rhodos genoeg te bieden.

Bezienswaardigheden Rhodos

Nieuw op onze site

Wat is er allemaal te doen in Rhodos?

Rhodos is een eiland dat tot eilandengroep de Dodekanesos behoort. Dit is een groep eilanden die je in het Zuidoosten van Griekenland tegen komt. Dit Griekse eiland dat de op drie na grootste is, is al tientallen jaren een belangrijke toeristische bestemming voor Europeanen.

Wat kan je allemaal zien in Rhodos?

Rhodos kent lange droge zomers waarin je lekker uitgebreid van de zon kan genieten. Dit is een gevolg van het Mediterrane klimaat. Zonaanbidders kunnen hier volop genieten. Rhodos kent ook vele bezienswaardigheden, waarvan wij de mooiste op een rijtje hebben gezet.

1. Rhodos stad

Rhodos stad ligt op het meest noordelijke punt van Rhodos. Het centrum van de stad is nog middeleeuws te noemen. Je vindt er leuke oude smalle straatjes, verschilleden kerken en hele indrukwekkende gebouwen.

2. Lindos

Het witte stadje dat aan de oostkust van Rhodos heeft zijn naam te danken aan de witte huisjes die je er vindt. Lindos heeft ook een hele mooie baai waar je heerlijk kan genieten van de zon, de zee en het strand. Een bezoekje aan Lindos mag je niet overslaan tijdens je verblijf op Rhodos.

3. De Vlindervallei

In het Noordwesten van Rhodos vind je de Vlindervallei. Dat is een gebeid van een 60 hectare grond. Het is het leefgebied van vele vlinders. De vlinders trekken heel veel toeristen naar de vallei toe. Door de aantrekkingskracht van d vlinders wordt er veel inspanning gedaan om het gebied aantrekkelijk te houden voor de toeristen.

4. De opgravingen van Kamiros

Deze ruïnes zijn te vinden aan de westkust van Rhodos. Ze stammen uit de 5e en de 67e eeuw voor Christus. Toch werden ze pas in 1859 ontdekt. Het zijn de meest belangrijke resten van de tempel van Athena-Kamarida. Zeker de moeite waard een bezoek te brengen.

5. De Zeven bronnen

In een natuurgebied op Rhodos liggen zeven bronnen. Deze bronnen komen samen in een meertje en een stromend beekje. Je kan er een wandeling maken door een tunnel die maar 75 centimeter breed is en 186 meter lang. De hoogte van de tunnel is 1meter 70. Als je langer bent al je dus moeten bukken.

6. Moni Filerimou

Op een heuvel met een geweldig uitzicht over het eiland Rhodos vind je dit klooster. Naast dit klooster zijn er ook allemaal oude gebouwen en ruïnes die je kan bekijken. Als je echt op je gemak wil kijken zonder de drukte van de vele toeristen is het aan te raden vroeg in de ochtend te gaan of aan het einde van de middag. Dan kan je er op je gemak genieten van al het moois dat deze magische plek je te bieden heeft.

7. De Thermen van Kallithéa

De Thermen van Kallithéa werd gebouwd in de jaren twintig van de 19e eeuw. Het is een schitterend kuuroord. Vroeger werd er gedacht dat de zwavelhoudende bronnen geneeskrachtig waren. Op deze locatie zijn al verschillende films opgenomen geweest. Dit komt door het imposante karakter van deze locatie.

8. Tsambika

Na het beklimmen van ruim 100 treden kom je aan bij het klooster van Tsambika. Wanneer het warm weer is, is de klim een hele opgave. Maar eenmaal boven aangekomen word je wel beloond met een van de mooiste uitzichten die je op Rhodos kan hebben. Je kijkt uit op het Tsambika Beach.

9. De Mandraki Haven

Deze haven is als sinds eeuwen een van de belangrijkste havens die Griekenland ooit heeft gekend. Vroeger was het aanblik alleen maar de vissersbootjes en de oorlogsbootjes. Tegenwoordig liggen de meest prachtige plezier vaartuigen in de haven.

10. Het Archeologisch museum

In Rhodos stad staat het archeologisch museum van Rhodos. Hier vind je een hele collectie aan archeologische voorwerpen. Het gebouw waar het museum in gemaakt is, is een oud middeleeuws ziekenhuis van ridders. De Archeologische vondsten worden onder beschermende omstandigheden bewaard. Hierdoor kunnen er nog generaties genieten van deze vondsten.

11. De stranden en badplaatsen van Rhodos

Als je op Rhodos bent mag je de stranden en de badplaatsen van Rhodos niet overslaan. Je kan er lekker genieten op het strand of de toerist uithangen in de vele souvenirs winkeltjes die je in de badplaatsen tegen komt. En aan het einde van de dag kan je bij een hapje en een drankje genieten van de ondergaande zon.