Bezienswaardigheden Santorini

Benieuwd wat er allemaal te zien en te doen is in de stad Santorini? Op deze pagina vindt je de top 10 bezienswaardigheden.

Santorini

Santorini, eindeloze kiezel en zandstranden, mooie kleine eilandjes en een woeste kuslijn. Daarvoor moet je op Santorini zijn.

Bezienswaardigheden Santorini

Nieuw op onze site

Wat is er allemaal te doen in Santorini?

Santorini heeft een oppervlakte van 76 km2 en hoort daarmee tot de kleinere eilanden. Vooral het landschap aan de west kant van het eiland is erg indrukwekkend. Dit door de steile rotspartijen langs de kraterrand waarop spierwitte huisjes staan. De woeste kustlijn mondt uit in eindeloze kiezel- en zandstranden aan de oostkant. De donkergekleurde zandstranden zijn voortgekomen uit de vulkanische oorsprong van dit eiland. Het eiland Santorini staat bekend om de witte en blauwe huisjes. Deze zijn te vinden aan de rand van een ruige rotswand. Als je er van een afstand naar kijkt lijkt het wel iets dat alleen in een folder kan. Maar je staat er toch echt/ Een verblijf op Santorini is puur genieten.

1. Fira de Hoofdstad van Santorini

Fira is de hoofdstad van Santorini en een van de leukste plaatsen op het eiland.De moeite waard om te zien in Fira:Vind de kleine witte en blauwe huisjes. Maak een wandeling door de pittoreske smalle straatjesGeniet van de vele chique boetieks en luxe hotels met overloopzwembaden. Geniet van het prachtige uitzicht op de caldera. Volg vanaf Fira het prachtige wandelpad naar de dorpen en Imerovigli, dit is hoogste punt van de caldera en ligt op 30 minuten lopen van Fira af. Fira Skala heeft ook een kleine haven waar je heen kan gaan. Daarvoor moet je wel een trap met 587 treden af, en ook weer op als je terug gaat. Of je neemt de kabelbaan. Er worden ook ezeltochten gehouden, maar het kan zijn dat het dan wel ezels zijn die misbruikt worden. Als je van geschiedenis houdt, of als je meer wil weten over Santorini, kan je 2 musea in Fira bezoeken. Het museum van de prehistorische Thera, daar vind je overblijfselen uit Akrotiri en ook andere archeologische opgravingen afkomstig uit Santorini. Het archeologisch museum, deze toont een collectie van overblijfselen uit heel Santorini, waaronder vele vazen uit Akrotiri.

2. Breng een bezoek aan Oia

Net als in Fira zal je versteld staan van Oia’s prachtige witte huizen, kerken met blauwe koepels. Je kan ook genieten van een prachtig uitzicht over de hele caldera.Oia staat ook wel bekend als de aller beste plek om te genieten van de prachtige zonsondergang op Santorini. Aan het eind van de dag komen er vele mensen naar de stad toe om de beroemde show van Santorini te zien.Als je op zoek bent naar een rustigere en meer romantische sfeer op het eiland, dan is het aan te raden een tafel reserveren in een van de vele bars of restaurants. De zonsondergang bekijken onder het genot van een drankje is een meer dan geweldige ervaring.

3. Maak een boottocht rondom Santorini

De meest bekende tour is een dagtocht op een boot die je meeneemt naar de vulkanische eilanden en de warmwaterbronnen van Palea Kamini. Op deze dag verken je het eiland Nea Kameni en de nog steeds actieve vulkaan.Je kunt zelfs een bezoek aan de top van de krater brengen.Daarna stop je ook nog bij de geweldige warmwaterbronnen van Palea Kameni. Daar kan je een zelfs een heerlijk bad nemenAls laatste ga je naar het eiland Thirassia, dat tegenover Santorini ligt.

4. Maak een wandeling van Fira naar Oia

Wanneer je wil genieten van het prachtige, adembenemende uitzicht op het eiland en de caldera, moet je van Fira naar Oia lopen. Dit is een 9 km lang gemarkeerd pad dat, aan de rand van de caldera, de twee steden verbindt. Het is zeker weten een van de beste en mooiste bezienswaardigheden in Santorini. Dit gemarkeerde pad is niet echt zwaar, het is alleen inspannend als het warm is. Daarom is het beter om in de ochtend of aan het eind van de dag te gaan wandelen. Je kan bijvoorbeeld je wandeling zo plannen dat je bij zonsondergang aankomt in Oia.