Bezienswaardigheden Lucca

Benieuwd wat er allemaal te zien en te doen is in de stad Lucca? Op deze pagina vindt je de top 10 bezienswaardigheden.

Lucca

Lucca is de hoofdstad van de gelijknamige provincie in Toscane.

Bezienswaardigheden Lucca

Nieuw op onze site

Wat is er allemaal te doen in Lucca?

Lucca is de hoofdstad van de provincie Lucca dat gelegen is in Toscane. Lucca telt zo een 90.000 inwoners. Lucca is een van de rijkste steden die er in Noord-Italië te vinden zijn. Lucca ligt op ongeveer 25 kilometer van Pizza vandaan en ongeveer 80 kilometer bij Florence vandaan.

Lucca heeft een hele rijke en lange geschiedenis. Er wordt gedacht dat de stad door de Etrusken gesticht is. Maar er zijn ook hele andere theorieën bekend, dus helemaal zeker is dat niet. Lucca heeft een straatbeeld dat nog afstamt uit de Romeinse tijd. Het rechthoekige stratenpatroon is daar kenmerkend voor. Er is in Lucca veel te ontdekken.

1. Duomo van Lucca

Aan de Piazza San Martino vind je deze kathedraal. Dit is de hoofdkerk van het aardsbisdom van Lucca. In de dom zijn vele bezienswaardigheden die je niet gemist mag hebben. De voorgevel van de dom is versierd met beelden en bogen. Dit maakt de Dom een prachtig gebouw om naar te kijken.

2. Piazza dell’Anfiteatro

Vroeger was op de plek van dit plein een Arena te vinden. De stenen van deze Arena zijn gebruikt om andere gebouwen in Lucca mee op te bouwen. Hoewel er van de Arena nog weinig terug te vinden is heeft het plein wel de ovale vorm van de Arena behouden.

3. De stadmuren van Lucca

Net als in Pizza zijn de stadmuren van Lucca heel goed bewaard gebleven. De muren zijn in 1500 gebouwd en in 1645 afgerond. Langs deze muren kan je wandleen of een mooie fietstocht maken waarbij je kan genieten van de brede bomenlanen en de prachtige uitzichten die je over de stad hebt.

4. Uitzicht vanaf een van de torens

In Lucca heb je twee hele bekende torens. De Torre de Guingi en de Torre delle Ore. De Guingi si 44 meter hoog en telt 230 treden. Deze toren kan je bezoeken en de beklimming van de 230 treden aan gaan. Onderweg naar boven kan je genieten van de Fresco’s op de muren. Op het dak vind je de echte blikvanger, de bloembedden en de steeneiken.

5. San Michele in Foro

Op het hoofdplein van Lucca is de San Michele in Foro gebouwd. De kerk trek ieder jaar weer heel veel toeristen door zijn imposante voorgevel. In de kerk vind je ook nog een aantal bezienswaardigheden die je gezien moet hebben, denk dan aan schilderijen en sculpturen.

6. Puccini museum en geboortehuis

Het geboortehuis van de bekende componist Puccini kan je nu bezoeken als museum in Lucca. Hier vind je portretten en onder andere de piano waar Lucca zijn meesterwerken op creëerde.

7. Via Fillungo

Via Fillungo is de meest bekende winkelstraat van Lucca. De straat komt uit op de Piazza dell Anfiteatro. Onderweg naar dat plein kom je veel winkeltjes tegen, maar ook nog allerlei verschillenden bezienswaardigheden.

8. Pallazzo Pfanner

Je zou het niet verwachten, maar er staat in Lucca een heus paleis met de bijbehorende paleistuinen. Breng een bezoek aan Pallazzo pfanner en geniet van alles wat het paleis en zijn tuinen je te vertellen hebben over de geschiedenis. Je kan er genieten van Romeinse beelden in de tuinen en de prachtige trap aan de buitenkant van het kasteel.

9. San Frediano Basiliek

De gekleurde 13e -eeuwse mozaïek op de voorgeven van deze basiliek is het meest kenmerkende ervan. De gevel geeft al een indruk van wat je aan de binnen kant van de kerk te zien zal krijgen. Zeer de moeite waard om eens binnen te stappen.

10. Lucca ontdekken op de fiets

Het is ook heel goed mogelijk om Lucca te ontdekken op de fiets. In Lucca of in de omgeving van Lucca is het heel; goed mogelijk fietsen te huren. Je kan gebruik maken van georganiseerde fietstochten of je kan er zelf op uit gaan met de fiets en genieten van alles dat Lucca je te vertellen heeft.