Bezienswaardigheden Napels

Benieuwd wat er allemaal te zien en te doen is in de stad Napels? Op deze pagina vindt je de top 10 bezienswaardigheden.

Napels

Napels, een mediterraan juweel doordrenkt van geschiedenis, kunst en culinaire geneugten aan de baai.

Bezienswaardigheden Napels

Nieuw op onze site

Wat is er allemaal te doen in Napels?

Napels, de zonovergoten parel aan de Middellandse Zee, vormt een verbluffende mix van geschiedenis, gastronomie en kunst. Deze stad, doordrenkt met een rijke erfenis die teruggaat tot de oudheid, biedt een betoverende reis voor liefhebbers van cultuur en avontuurlijke zielen. Van weelderige paleizen tot verborgen straatjes en bruisende markten, elke hoek onthult een nieuw verhaal. Laten we de top 10 bezienswaardigheden verkennen die Napels zijn onweerstaanbare charme verlenen.

1. Pompeï

Een iconisch bewijs van de oudheid, Pompeï is een archeologische schat die de bezoekers terugvoert naar het leven in een Romeinse stad die bedolven werd onder vulkanische as.

2. Castel dell’Ovo

Dit kasteel, gehuld in legendes en geschiedenis, biedt adembenemende uitzichten over de baai en herbergt eeuwenoude geheimen.

3. Piazza del Plebiscito

Het grootste plein van Napels, omgeven door architecturale pracht zoals het Koninklijk Paleis en de kerk van San Francesco di Paola, ademt grandeur.

4. Museo Archeologico Nazionale

Dit museum herbergt een onschatbare collectie Romeinse en Griekse kunst en artefacten, waaronder de Farnese-collectie en Pompeïaanse fresco’s.

5. Duomo di San Gennaro

Deze kathedraal, gewijd aan de beschermheilige van de stad, herbergt prachtige kunstwerken en de heilige relikwieën van San Gennaro.

6. Galleria Umberto I

Een meesterwerk van ijzer en glas, deze galerij herbergt chique boetieks, cafés en schitterende architectuur.

7. Spaccanapoli

Deze lange rechte straat doorkruist het oude centrum van Napels en onthult de ziel van de stad met smalle steegjes, levendige markten en lokale ambachten.

8. Vesuvius

De beroemde actieve vulkaan biedt avonturiers de kans om zijn top te beklimmen en te genieten van adembenemende uitzichten over de baai.

9. Santa Chiara

Een complex van kloosters en kerken met een weelderige kloostertuin, rijkelijk versierd met majolica-tegels en rustgevende atmosfeer.

10. Cappella Sansevero

Dit museum herbergt de beroemde beeldhouwwerken, waaronder de “Gesluierde Christus” van Giuseppe Sanmartino, en is een toonbeeld van artistieke meesterschap.