Bezienswaardigheden Parma

Benieuwd wat er allemaal te zien en te doen is in de stad Parma? Op deze pagina vindt je de top 10 bezienswaardigheden.

Parma

Triëst, aan de kust van de Adriatische Zee, betovert met historische pracht, culturele diversiteit en maritieme charme.

Bezienswaardigheden Parma

Nieuw op onze site

Wat is er allemaal te doen in Parma?

Parma, doordrenkt van artistieke pracht en gastronomische geneugten, is een stad die het hart van elke reiziger verovert. Van indrukwekkende historische monumenten tot culinaire hoogstandjes, Parma heeft een onmiskenbare charme. Laten we samen de top 10 bezienswaardigheden van deze stad ontdekken en ondergedompeld worden in de culturele rijkdom die Parma te bieden heeft.

1. Duomo di Parma

De Duomo di Parma, een meesterwerk van romaanse architectuur, domineert het stadscentrum. Betreed deze kathedraal om de prachtige fresco’s te bewonderen, met als hoogtepunt het meesterwerk van Antonio da Correggio in de koepel.

2. Battistero di Parma

Het Battistero di Parma, een doopkapel naast de Duomo, verwelkomt bezoekers met zijn elegante marmeren façade. Binnenin schittert een reeks fresco’s van Correggio, die het religieuze erfgoed van Parma verrijken.

3. Teatro Farnese

Teatro Farnese, een barok theater gebouwd van hout, is een uniek architectonisch juweel. Bewonder de weelderige decoraties en ervaar de historische elegantie tijdens een rondleiding door dit prachtige culturele monument.

4. Palazzo della Pilotta

Het imposante Palazzo della Pilotta herbergt meerdere musea en galerijen. Verken de kunstcollecties in het Palazzo del Giardino en geniet van historische pracht in het Farnese Theater, allemaal binnen deze indrukwekkende structuur.

5. Galleria Nazionale di Parma

De Galleria Nazionale di Parma herbergt een schat aan kunstwerken, waaronder meesterwerken van Correggio en Parmigianino. Wandel door de zalen en bewonder de rijke kunstgeschiedenis van Parma in dit prachtige museum.

6. Parco Ducale

Parco Ducale, een weelderig stadspark, biedt een oase van rust in het hart van Parma. Maak een ontspannen wandeling langs de met bomen omzoomde paden, bewonder de fonteinen en geniet van de serene sfeer van dit groene toevluchtsoord.

7. Basilica di Santa Maria della Steccata

De Basilica di Santa Maria della Steccata, een monument van de Renaissance, imponeert met zijn elegante koepel en indrukwekkende altaar. Betreed deze kerk om de prachtige fresco’s en de serene atmosfeer te ervaren.

8. Museo Glauco Lombardi

Museo Glauco Lombardi, gewijd aan beeldhouwkunst, is gehuisvest in een voormalig jezuïetencollege. Ontdek de indrukwekkende collectie sculpturen, variërend van klassieke beeldhouwwerken tot hedendaagse creaties.

9. Strada della Repubblica

Strada della Repubblica, de belangrijkste winkelstraat van Parma, verwelkomt bezoekers met boetieks, cafés en levendige ambiance. Verken deze charmante straat, bewonder de historische gebouwen en geniet van een ontspannen winkelervaring.

10. Museo Cervi

Museo Cervi eert het verzet tegen fascisme tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ontdek het verhaal van de Cervi-familie en hun betrokkenheid bij het verzet via foto’s, documenten en persoonlijke voorwerpen.