Bezienswaardigheden Ravenna

Benieuwd wat er allemaal te zien en te doen is in de stad Ravenna? Op deze pagina vindt je de top 10 bezienswaardigheden.

Ravenna

Ravenna, een betoverende stad in Noord-Italië, onthult haar eeuwenoude pracht door weelderige mozaïeken en historische schatten.

Bezienswaardigheden Ravenna

Nieuw op onze site

Wat is er allemaal te doen in Ravenna?

Welkom bij AlleBezienswaardigheden.nl, waar we je meenemen op een ontdekkingsreis door de prachtige stad Ravenna. Gelegen in het noorden van Italië, biedt Ravenna een ongeëvenaarde schat aan historische schatten en artistieke pracht. Deze stad, doordrenkt met een rijke geschiedenis, staat bekend om zijn indrukwekkende mozaïeken en Byzantijnse invloeden. Laten we samen de top 10 bezienswaardigheden van Ravenna verkennen en de unieke charme van deze betoverende plek onthullen.

1. Basilica di San Vitale

De Basilica di San Vitale, een meesterwerk van Byzantijnse architectuur, betovert bezoekers met zijn weelderige mozaïeken die verhalen van heiligen en keizers vertellen. Sta versteld van de prachtige koepel en de met goud doordrenkte details die de spirituele grandeur van deze basiliek benadrukken.

2. Mausoleo di Galla Placidia

Het Mausoleo di Galla Placidia, een bescheiden ogend mausoleum, herbergt een schat aan mozaïeken die de eenvoud van de buitenkant transformeren in een innerlijk juweel. Ontdek de symbolische afbeeldingen van flora, fauna en bijbelse scènes die de muren sieren, waardoor dit mausoleum een onvergetelijke ervaring wordt.

3. Battistero degli Ariani

Het Battistero degli Ariani, een doopkapel met een intrigerende geschiedenis, onthult zijn artistieke pracht met adembenemende mozaïeken en een uniek achthoekig ontwerp. Bewonder de symboliek van dooprituelen vastgelegd in kleurrijke tegels en ervaar de spirituele diepte van deze historische doopkapel.

4. Basilica di Sant’Apollinare Nuovo

De Basilica di Sant’Apollinare Nuovo, een elegant religieus monument, verwelkomt bezoekers met rijen heiligen in weelderige mozaïeken. Loop door de lange, lichte gangpaden en bewonder de artistieke erfenis van Ravenna die in elk hoekje van deze basiliek tot leven komt.

5. Domus dei Tappeti di Pietra

De Domus dei Tappeti di Pietra, een archeologische vindplaats met vloermozaïeken, onthult de prachtige overblijfselen van oude Romeinse huizen. Verbaas je over de verfijnde kunstwerken die de vloeren sieren, en reis terug in de tijd terwijl je de rijkdom van het dagelijks leven in het oude Ravenna ontdekt.

6. Dante’s Tomb

Dante’s Tomb, de laatste rustplaats van de beroemde dichter Dante Alighieri, straalt een rustige sfeer uit. Bezoekers kunnen eerbiedig stilstaan bij het graf van de auteur van de “Goddelijke Komedie” en reflecteren op zijn blijvende literaire erfenis in deze serene locatie.

7. Basilica di San Francesco

De Basilica di San Francesco, een prachtige kerk met gotische elementen, boeit met zijn imposante architectuur en spirituele sereniteit. Verken het interieur dat gedecoreerd is met fresco’s en bewonder de rustige atmosfeer die deze basiliek uitstraalt.

8. Rocca Brancaleone

Rocca Brancaleone, een middeleeuws fort dat de stad domineert, biedt een panoramisch uitzicht op Ravenna. Wandel door de historische gangen en geniet van het uitzicht op de stadsmuren, waardoor je een glimp opvangt van het rijke militaire verleden van deze indrukwekkende vesting.

9. Museo Nazionale di Ravenna

Het Museo Nazionale di Ravenna herbergt een schat aan artistieke en archeologische schatten. Van sculpturen tot mozaïeken, ontdek de veelzijdige collectie die de geschiedenis van Ravenna en zijn culturele erfgoed weerspiegelt.

10. Piazza del Popolo

Piazza del Popolo, het levendige hart van Ravenna, nodigt uit tot ontspannen wandelingen en sociale interacties. Omringd door historische gebouwen en kleurrijke winkels, biedt dit plein een charmante ambiance die het sociale leven in Ravenna weerspiegelt.