Bezienswaardigheden Turijn

Benieuwd wat er allemaal te zien en te doen is in de stad Turijn? Op deze pagina vindt je de top 10 bezienswaardigheden.

Turijn

Turijn, een elegante stad gekleed in koninklijke pracht, culturele schatten en culinaire verfijning.

Bezienswaardigheden Turijn

Nieuw op onze site

Wat is er allemaal te doen in Turijn?

Turijn, de elegante hoofdstad van de regio Piëmont in Noord-Italië, is een onweerstaanbare mix van grandeur, cultuur en gastronomie. De stad, omgeven door de Alpen, straalt een aristocratische charme uit met majestueuze pleinen, barokke paleizen en een rijke geschiedenis. De verfijnde architectuur, kunstschatten en wereldberoemde keuken maken Turijn tot een must-visit bestemming. Van koninklijke residenties tot wereldklasse musea, deze stad is doordrenkt van prachtige bezienswaardigheden die elke bezoeker betoveren.

1. Mole Antonelliana

Het iconische symbool van Turijn, deze toren herbergt het Nationaal Museum van Cinema en biedt een adembenemend uitzicht over de stad en de Alpen.

2. Palazzo Reale

De koninklijke residentie met weelderige kamers, prachtige tuinen en de koninklijke kunstcollectie, getuigt van het koninklijke verleden van de stad.

3. Museo Egizio

Een van ’s werelds belangrijkste Egyptische musea met een schat aan artefacten, mummies en oude kunstvoorwerpen.

4. Piazza Castello

Dit levendige plein is omringd door indrukwekkende gebouwen, zoals het Koninklijk Paleis en de Biblioteca Reale.

5. Basilica di Superga

Deze barokke basiliek, gelegen op een heuvel, biedt een panoramisch uitzicht en herbergt de koninklijke graven van het Huis van Savoye.

6. Parco del Valentino

Een prachtig stadspark langs de rivier de Po, met schilderachtige paden, botanische tuinen en het opvallende Valentino-kasteel.

7. Cattedrale di San Giovanni Battista

De kathedraal van Turijn, beroemd om de lijkwade van Turijn, is een architecturaal meesterwerk met een rijke spirituele betekenis.

8. Museo dell’Automobile

Autoliefhebbers zullen genieten van dit museum met een uitgebreide collectie klassieke en moderne auto’s, waar de geschiedenis van de auto tot leven komt.

9. Villa della Regina

Een weelderig barok paleis en tuinen, een rustige toevlucht buiten het stadscentrum, getuigen van historische pracht.

10. Porta Palatina

Deze Romeinse stadspoort, een overblijfsel uit de oudheid, toont de historische wortels van de stad en haar evolutie door de eeuwen heen.