Bezienswaardigheden Venetië

Benieuwd wat er allemaal te zien en te doen is in de stad Venetië? Op deze pagina vindt je de top 10 bezienswaardigheden.

Venetië

Geniet van de gondels en historie in het Italiaanse Venetië.

Bezienswaardigheden Venetië

Nieuw op onze site

Wat is er allemaal te doen in Venetië?

Een unieke stad die vooral bekend staat door de gondels die door de kanalen varen tussen alle historische gebouwen door en daarom ook een toeristische trekpleister Ook is Venetië de hoofdstad van de provincie Venetië. Deze stad heeft natuurlijk veel meer te bieden op het gebied van historie, cultuur en bezienswaardigheden. Daar vertellen we je dan ook graag meer over.

1. De Campanile

Op een van de bekendste pleinen in Venetië vind je de toren genaamd Campanile. De Campanile is 99 meter hoog en niet over het hoofd te zien. Daar komt bij dat je de toren kunt beklimmen wat een unieke ervaring is. Daar komt bij dat je over heel Venetië uitkijkt als je eenmaal boven in de toren aankomt.

2. Palazzo Ducale

Dit paleis is vernoemd naar Doge een oud-leider van de republiek van Venetië. Dit paleis heeft een rijke geschiedenis die de moeite waard is om te leren kennen en is tegenwoordig een museum gelegen aan het water. De oude gotische stijl is makkelijk te herkennen en een gewaardeerde stijl in de provincie van Venetië.

3. Teatro la Fenice

Ook wel bekend als het Fenikstheater beschikt dit theater over een schitterend interieur. Hierbij kun je denken aan comfortabele fauteuils, gedecoreerde balkons en een plafond met een schitterend kleurenpalet. Een avond hier doorbrengen voor een voorstelling is allesbehalve een straf wat ons betreft.

4. De Brug der Zuchten

Deze brug draagt de naam omdat in het verleden gevangenen die hun vonnis te horen hadden gekregen over deze brug naar de gevangenis getransporteerd werden. En toepasselijk een laatste zucht uitbliezen voor hun straf in werking trad. Ook zeker het bekijken waard vanuit een gondel of bovenaf.

5. De gondels van Venetië

Je kunt er niet omheen. Venetië ontdekken in een van de gondels die de stad rijk is. Een ervaring die je bij zal blijven nadat je door klassieke kanalen bent gevaren met uitzicht op monumentale gebouwen vol geschiedenis. Ook een aanrader is een gondeltocht te nemen in de avond voor een hele andere kijk op Venetië.

6. San Zanipolo

Deze kerk onderscheidt zich door de fraaie plafondschilderingen en kunstzinnige schilderijen die je er kunt vinden. De bouw van de kerk begon al in 1333, maar de kerk werd pas officieel in gebruik genomen in 1490. Tot op de dag van vandaag een geliefd bouwwerk en toeristische trekpleister in Venetië.

7. Rialtobrug

Een brug die over het grote Kanaal van Venetië heen gebouwd is. Een waar kunstwerk om te zien vanaf de kant, vanuit een gondel of vanaf de brug zelf. Als je op de brug zelf bent kom je aan winkels niks tekort en beschik je over een uniek uitzicht over het grote kanaal.

8. Mercati di Rialto                                                                        

Deze markt onderscheidt zich door het enorme aanbod op het gebied van vlees, vis, groenten en specerijen. Uitgestald op een degelijke en sierlijke manier zodat je goed kunt bekijken wat je koopt. Ga hier eens naar toe als je een stukje geschiedenis wilt zien en proeven.

9. De San Marco Basiliek

Een uniek gebouw dat zeker indruk zal maken. Een van de meest gedetailleerde kathedralen die je kunt tegenkomen. Goud, zilver beschilderingen van diverse diersoorten en handgemaakte beelden aan de binnen- en buitenkant. Wat ons betreft een bezoek waard als je in Venetië bent.

10. Het Peggy Guggenheim museum

Een uniek gebouw wat functioneert als museum en zich kenmerkt door de moderne collectie aan kunst die je er kunt vinden. Ook de tuin is de moeite om te bezoeken met een ruime collectie aan beelden die je daar kunt vinden een serene omgeving die je zeker moet bezoeken als je van ontspanning houdt.