Bezienswaardigheden Verona

Benieuwd wat er allemaal te zien en te doen is in de stad Verona? Op deze pagina vindt je de top 10 bezienswaardigheden.

Verona

Verona, wanneer je gek bent van architectuur moet je daar zeker eens naar toe gaan. Je kunt daar je hart ophalen.

Bezienswaardigheden Verona

Nieuw op onze site

Wat is er allemaal te doen in Verona?

Verona is de hoofdstad van de provincie Verona. Verona is gelegen in de regio Veneto. Verona ligt tussen Venetië en Milaan in. De stad ken ruim 260.000 inwoners en de binnenstad staat sinds 2013 op de lijst van het werelderfgoed van Unesco.

Verona valt onder de middelgrote steden van Italië en ligt in de regio Verona. Het ligt op enkele tientallen kilometers bij het zeer toeristische Gardameer vandaan. Al vanaf de Romeinse tijd was Verona een belangrijke stad. Er zijn nog genoeg bezienswaardigheden te bezoeken die uit deze tijd komen. Hieronder een top 10 van de mooiste bezienswaardigheden.

1. De Arena van Verona

Het Romeinse Amfitheater is het meest bekende gebouw van Verona. Het staat bekend om zijn geweldige akoestiek. In de zomermaanden kan je er dan ook veelvuldig genieten van prachtige opera’s, concerten en balletvoorstellingen die daar worden opgevoerd.

2. Piazza delle Erbe

De Piazza delle Erbe wordt als hart van de stad gezien. Dit sfeervolle plein heeft een verzameling van opvallende gebouwen. Een permanente markt vind je in het midden van het plein. Rondom het plein vind je ook diverse terrasjes waar je heerlijk op kunt genieten van het leven van alle dag in Verona.

3. Casa di Giulietta

Het huis van Julia uit Romeo en Julia is tegenwoordig meer een bedevaartsoord. Er komen vaak verliefde stelletjes heen. Er gaat een verhaal rond dat als je de rechterborst op het bronzen beeld van Julia aan zou raken dat je dan geluk in de liefde zou hebben. Voor de dames is het een hoogtepunt om op het beroemde balkon van Julia te mogen staan.

4. Torre dei Lamberti

In het centrum van Verona kan je een aantal verschillende torens tegenkomen. De Torre dei Lamberti is de toren met het beste uitzicht. De 84 meter hoge toren kan je beklimmen en bij de toren is ook nog een museum gevestigd.

5. Castelvecchio

De veertiende -eeuwse, met rode bakstenen gebouwde, burcht ligt aan de Adige. Het grootste deel van Castelvecchio is tegenwoordig ingericht als museum met kunst uit de veertiende eeuw. Ontdek in dit museum door een wandeling door het museum heen de geschiedenis van Verona tussen de veertiende en de achttiende eeuw.

6. Piazza Bra

De Piazza Bra is het grootste plein van Verona. Door de stadspoort naar de oude binnenstad kom je meteen op de Piazza Bra terecht. Aan dit plein ligt de Arena van Verona en allemaal winkels en terrassen. Kortom er is genoeg te doen om je hier prima te kunnen vermaken.

7. Via Mazzini

De Via Mazzini is een autovrije winkelstraat die als slagader door het winkelgebied van Verona heen loopt. Je vindt hier leuke kleine winkeltjes, maar ook een aantal grote Italiaanse mode merken. Je kan je in deze straat prima uren vermaken.

8. Arche Scaligere

De mooiste overblijfselen uit de Gotische tijd zijn toch wel de graftombes van de familie Scala. Je vindt de tombes voor de kerk Santa Maria Antica. De Tombes zitten in de lucht omgeven door een muur met daarin stalen hekken verwerkt. De tombes stammen uit de veertiende eeuw.

9. Porta Borsari

De Porta Borsari is een stadspoort die nog uit de eerste eeuw na Christus stamt. En deels zelfs nog ouder is. De poort bestaat uit drie verdiepingen en is gebouwd uit kalksteen. In de Romeinse tijd stond deze poort bekend als de Porta Lovia. Dit fraaie bouwwerk moet je echt gezien hebben bij een bezoek aan Verona.

10. Museo Lapidario Maffeiano

Als je een liefhebber bent van archeologie is de Museo Lapidario Maffeiano zeker een bezoek waard. Het is het oudste archeologisch museum van Europa. De collectie bestaat uit vondsten uit diverse tijdperken. De meest belangrijke vondsten die je daar kan zien zijn toch wel de vondsten uit het Romeinse tijdperk.