Bezienswaardigheden Mauritius

Benieuwd wat er allemaal te zien en te doen is in de stad Mauritius? Op deze pagina vindt je de top 10 bezienswaardigheden.

Mauritius

Witte stranden, helderblauw water en heuvelachtige bossen maken van Mauritius een adembenemend paradijs.

Bezienswaardigheden Mauritius

Nieuw op onze site

Wat is er allemaal te doen in Mauritius?

Mauritius ligt in de Indische oceaan en is een zelfstandige republiek. Mauritius bestaat uit verschillende eilanden en ligt ongeveer 1800 kilometer ten oosten van Afrika. In 1598 werd Mauritius deels gekoloniseerd door Nederland en werd het vernoemd naar toenmalige stadhouder Maurits graaf van Nassau. Er wonen ongeveer 1,4 miljoen mensen in Mauritius.

Wat is er te zien in Mauritius?

Als mensen aan Mauritius denken hebben ze al snel een beeld van een tropisch paradijs met veel zand en zee. Natuurlijk kun je een prima tijd hebben door de hele dag op het strand van een resort te liggen, maar het is leuk om te ontdekken wat Mauritius nog meer te bieden heeft. Daarom volgen er hier tien bezienswaardigheden in Mauritius.

1. Black River Gorge National Park

In het zuidwesten van Mauritius ligt het Black River Gorge National Park. Dit gebied kent een indrukwekkend landschap. In het groene bos en fabelachtige heuvels zijn 400 verschillende plantensoorten te vinden. Er is 60 kilometer aan wandelpaden te vinden en degenen die doorzetten worden met een spectaculair uitzicht beloond. Een mooie manier om van de diversiteit van de natuur te genieten.

2. De stranden van Mauritius

Het is misschien typisch toeristisch om in Mauritius aan een strand te zitten, maar hier is een goede reden voor. Het wonderschone witte zand en het heldere blauwe water doen aan een paradijs denken. Blue Bay in het zuidoosten trekt toeristen van over de hele wereld naar zich toe. Er zijn ook minder drukke stranden te vinden voor als je even van een persoonlijk paradijs wilt genieten.

3. Chamarel

In het zuidwesten van Mauritius ligt het charmante dorpje Chamarel. Veel mensen komen naar het dorpje toe om van twee dingen te genieten: rum en natuur. In het dorp is er een rum distilleerderij te vinden. Misschien meer aantrekkelijk voor sommige is het Seven Colored Earth Geopark. Dit is een groot gebied met verschillende kleuren duinen. Vooral als de zon schijnt levert het een schilderachtig tafereel op.

4. De botanische tuin van Pamplemousses

De botanische tuin van Pamplemousses is de oudste botanische tuin in het zuidelijk halfrond. Het ligt in het noorden van Mauritius, vlak bij de hoofdstad Port Louis. Het was van oorsprong een experiment om tropische dieren te laten wennen aan het klimaat van het land. Tegenwoordig is het vooral een prachtige plek om te wandelen en van de natuur te genieten.

Beautiful mega water lilies Victoria Amazonica in Pamplemousses Boticanal Gardens, Mauritius

5. De markt van Port Louis

Port Louis is de hoofdstad van Mauritius en is in de 16e eeuw door de Spanjaarden gebouwd. Een manier om de cultuur van een land mee te maken is een bezoek aan de hoofdstad. Bezoek een aantal musea of breng een bezoek aan de markt van Port Louis, waar de cultuur letterlijk te proeven is.

6. De Pieter Both berg

Voor de serieuze wandelaars en bergbeklimmers kent Mauritius tal van opties. Niet ver van de hoofdstad Port Louis ligt de Pier Both berg. Dagelijks rijden er tourbussen vol fanatieke wandelaars naar deze indrukwekkende berg. Als je een uitdaging zoekt is het ook mogelijk de 820 meter hoge berg te trotseren.

7. De Tamarind watervallen

In een prachtige vallei in het zuidwesten van Mauritius zijn de Tamarin Falls te vinden. In dit heuvelachtige gebied vloeien er meer dan tien watervallen. Het is zelfs mogelijk om aan de voet van een aantal watervallen te zwemmen. Door het gebied heen liggen veel wandelpaden. Zo kun je zelf de afstand van de wandeltocht bepalen.

8. Duiken in Mauritius

Mauritius bestaat uit ontzettend veel kleine eilanden. Het is mogelijk om met een boot naar een van die eilanden te varen om van de stranden en zee te genieten. Ook kun je er prima snorkelen. Dankzij het heldere blauwe water kun je volop genieten van de biodiversiteit op de bodem van de oceaan.

9. Ganga Talao

Diep in het hart van Mauritius ligt het kratermeer Ganga Talao. Het wordt door de inwoners als een heilig meer beschouwd. Rondom het meer staan een aantal prachtige Boeddhistische tempels. Een van de bekendste tempels is de Ganga Talao Hall. Deze tempel staat voor iedereen open en is het bezoeken meer dan waard.

10. Casale World of Adventures

Als je liever niet heel de dag op de stranden van Mauritius ligt, is Casale World of Adventures een echte aanrader. Het is een bijzondere mix van safaripark en pretpark. Zo kun je er op safari gaan en exotische dieren van dichtbij bekijken. Ook is het mogelijk de spanning op te zoeken met onder andere een zipline.