Bezienswaardigheden Delft

Benieuwd wat er allemaal te zien en te doen is in de stad Delft? Op deze pagina vindt je de top 10 bezienswaardigheden.

Delft

Delft, bezoek het schitterende stadhuis en de Nieuwe Kerk.

Bezienswaardigheden Delft

Nieuw op onze site

Wat is er allemaal te doen in Delft?

Wie het woord Delft hoort denkt als snel aan servies genaamd Delfts Blauw en natuurlijk de Nederlandse kunstschilder Johannes Vermeer. Ook staat Delft bekend als de Prinsenstad. Dit omdat Willem van Oranje er vanaf 1572 heeft gewoond tot zijn onnatuurlijke dood in 1584 Delft heeft ook de nodige bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om eens een bezoek te brengen en daar vertellen we je graag meer over.

1. Museum Prinsenhof Delft

Dit museum is gevestigd in het oude Sint-Agathaklooster. Het museum richt zich voornamelijk op kunstenaars en meesters uit Delft en het Delfts blauw waar Delft bekend om staat. Niet alleen de kunst is de moeite waard ook het gebouw waar het museum in gevestigd is, behoort tot een van de mooiste in Delft en omstreken.

2. Het Stadhuis van Delft

Een imposant gebouw wat in het jaar 1200 voet aan aarde heeft gezet en een aantal keren is herbouwd waaronder in 1618 en de 20e eeuw. Dit gebouw staat wereldwijd bekend als voorbeeld van de renaissancestijl die Nederland rijk is. Tegenwoordig is een bezoek aan de middeleeuwse gevangenis die in het stadhuis te vinden is ook mogelijk en zeker aan te raden.

3. Nieuwe Kerk

Deze kerk uit 1300 staat bekend om de koninklijke grafkelder die zich in de kerk bevindt en ook het praalgraf van Willem van Oranje is hier te vinden. Een drukbezochte bezienswaardigheid die is gehuisvest op de Markt en zeker je tijd waard om eens nader te bekijken.

4. De Beestenmarkt

Deze markt in Delft staat bekend om de veemarkten die hier van de 16e eeuw tot het einde van de 20e eeuw werden gehouden. Naast een rijke geschiedenis die tot op de dag van vandaag bekend is is de Beestenmarkt tegenwoordig een sfeervol plein vol met Horeca die je graag voorziet van een goede maaltijd en een drankje als je daar behoefte aan hebt.

5. Bagijnhofpoort

Als je een klassiek Nederlands bouwwerk wilt aanschouwen is een trip richting Bagijnhofpoort aan te raden. Hier lag vroeger een klooster en het overblijfsel van die tijd is dit unieke monument met een interessante geschiedenis die je alleen in Delft zult vinden.

6. De Génestetkerk te Delft

Deze kerk stamt uit 1896 en is ontworpen door Leonard Couvée. Deze kerk ligt in de binnenstad van Delft en is makkelijk bereikbaar om een bezoek aan te brengen. De kerk is gewijd aan de Nederlandse dichter en theoloog genaamd Petrus Augustus de Génestet die leefde van 1829 tot 1861.

7. Het Hugo de Groot Monument

Een eerbetoon aan Hugo de Groot die te vinden is voor de Grote Kerk te Delft. Hugo de Groot was een bekende schrijver en afgestudeerd als rechtsgeleerde. Een schitterend bronzen beeld wat zeker de moeite waard is om van dichtbij te aanschouwen en ook de geschiedenis die dit beeld met zich meedraagt is interessant om je in te verdiepen.

8. Vleeshal de Koornbeurs

Dit historische gebouw is bekend in heel Delft en omstreken door de handel die er in vlees werd gedaan tot halverwege de 19e eeuw en heeft een rijke geschiedenis. De naam Koornbeurs heeft het gebouw te danken aan de Koornbeurs die eind 19e eeuw zich vestigde in de vleeshal.

9. Museum Paul Tetar van Elven

Dit museum is gewijd aan Paul Tetar van Elven die naast leraar tekenen aan de Polytechnische school ook zelf kunstschilder was. Het museum is gevestigd in zijn huis en heeft nog veel memorabilia uit zijn persoonlijke verzameling. Doe een stap terug in de eeuwen en breng een bezoek aan dit museum.

10. De Oostpoort in Delft

Een van de stadspoorten die nog steeds overeind staat in het mooie Delft en het bezoeken waard als je in de buurt bent. Met zijn pittoreske torens niet te missen en vooral in de avond als de Oostpoort verlicht is een schitterend bouwwerk om te aanschouwen.