Bezienswaardigheden Groningen

Benieuwd wat er allemaal te zien en te doen is in de stad Groningen? Op deze pagina vindt je de top 10 bezienswaardigheden.

Groningen

Een rondje Groningen. Het Groninger Museum en de Martini toren.

Bezienswaardigheden Groningen

Nieuw op onze site

Wat is er allemaal te doen in Groningen?

De hoofdstad van het noordelijke deel van ons land in de provincie Groningen. Een grote stad die bekend staat als studentenstad en gezellige binnenstad, maar niet alleen daarom ook monumenten en bezienswaardigheden zijn er genoeg te vinden in Groningen. Benieuwd wat die bezienswaardigheden zoals zijn? Lees dan met ons mee.

1. Het Groninger Museum

Een relatief jong museum wat de leeftijd van 27 inmiddels heeft bereikt. Je zou het kunnen beschrijven als een hip en modern museum wat voor iedereen die van iets aparts wat te bieden heeft. Gelegen in een unieke en sfeervolle omgeving in een abstract modern gebouw dus ook nog eens mooi om te aanschouwen.

2. Een mooie stationshal

Als je denk aan een station denk je aan treinen en snel ergens komen. De Stationshal van Groningen zorgt ervoor dat je even stilstaat en de architectuur van Hoofdstation Groningen bewondert. Een schitterend gebouw met muurschilderingen en uniek tegelwerk maakt dit tot een van de mooiste stationshallen die Nederland rijk is.

3. Het Noorderplantsoen

Het Noorderplantsoen in Groningen bied je een aangenaam stukje natuur in een altijd drukke en snelle stad. Vertoef aan een van de vijvers en pak je relaxmoment op je stedentrip of vakantie in Groningen. Bij goed weer is het wel wat drukker maar dat is te verwachten in een stad als Groningen.

4. De Prinsentuin

Als we toch bezig zijn over natuur raden we je ook De Prinsentuin aan. Een tuin gelegen in de binnenstad van Groningen die goed onderhouden wordt en een aantal uniek gesnoeide planten bevat. Ontspan lekker tussen al het groen en laad jezelf op voor de dag die komen gaat.

5. Fraeylemaborg

Lastig om uit te spreken, maar mooi om te bezoeken deze oude burcht uit de 19e eeuw. In een rustige sfeervolle omgeving die je het gevoel geeft zelf in de 19e eeuw te zijn kun je op het gemakje deze burcht ontdekken en het museum wat zich hier bevindt.

6. De Martinitoren in Groningen

96,8 meter hoog in al zijn pracht en praal. De Martinitoren in Groningen is niet te missen en zeker een bezoek waard als je er bent. Ook is er de optie om de toren te beklimmen en jezelf te voorzien van een degelijk uitzicht over de mooie stad Groningen.

7. Het Universiteitsmuseum

Dit museum focust zich met name op de collectie van de rijksuniversiteit in Groningen. Opgericht door professor Anton Gerard Roos in de 20e eeuw is het een van de best bezocht museum in Groningen met een goede diversiteit in de collectie.

8. Synagoge Groningen

Wil je je eens verdiepen in een andere cultuur dan is de Synagoge in Groningen daar de perfecte plek voor. Deze synagoge is gebouwd in 1906 en tegenwoordig een geliefde plek om jezelf te verdiepen in de joodse geschiedenis en cultuur. Niet alleen educatief, maar ook sfeervol en mooi.

9. Brouwerij Martinus

Een unieke ervaring beleven in een lokale brouwerij in Groningen is zeker een aanrader. Bij Brouwerij Martinus ben je in goede handen op een van de tours en leer je over het proces van het bierbrouwen, bier proeven en gerechten proeven waar het bier in verwerkt zit een prima uitje voor een gezellige dag.

10. De Vismarkt in Groningen

Dit Marktplein werd in gebruik genomen in de 15e eeuw en dankt zijn naam aan de vismarkten die er gehouden werden in het lange bestaan van deze markt. De Vismarkt doet nog steeds dienst als wekelijkse basis voor diverse markten en is druk bezocht. Zoek je lokale sfeer en inwoners dan ben je hier aan het juiste adres.