Bezienswaardigheden Haarlem

Benieuwd wat er allemaal te zien en te doen is in de stad Haarlem? Op deze pagina vindt je de top 10 bezienswaardigheden.

Haarlem

Haarlem, schilderachtige Nederlandse stad, betovert met historische charme, pittoreske grachten en culturele schatten.

Bezienswaardigheden Haarlem

Nieuw op onze site

Wat is er allemaal te doen in Haarlem?

Ontdek met AlleBezienswaardigheden.nl de historische charme en culturele rijkdom van Haarlem, een sfeervolle stad in Nederland, doordrenkt met kunst, geschiedenis en architectonische pracht. Laat onze gids je leiden langs de top 10 bezienswaardigheden van Haarlem, van schilderachtige grachten tot indrukwekkende musea. Verken met ons de betoverende straten en ontdek de unieke hoogtepunten die deze stad tot een must-visit maken.

1. Grote Markt

Begin je ontdekkingstocht op de Grote Markt, het levendige hart van Haarlem, omringd door historische gebouwen, gezellige cafés en wekelijkse markten. Bewonder het standbeeld van Laurens Janszoon Coster en geniet van de bruisende sfeer.

2. Frans Hals Museum

Duik in de rijke kunstgeschiedenis van Haarlem in het Frans Hals Museum, waar meesterwerken van deze beroemde Nederlandse schilder en andere kunstenaars te bewonderen zijn. Verken de diverse collecties in dit culturele bolwerk.

3. St. Bavo’s Kerk

Bezoek de imposante St. Bavo’s Kerk, een gotisch meesterwerk met het wereldberoemde Müller-orgel. Ontdek de geschiedenis van deze majestueuze kerk en bewonder de indrukwekkende architectuur.

4. Teylers Museum

Verrijk je kennis in het Teylers Museum, het oudste museum van Nederland. Ontdek zeldzame boeken, wetenschappelijke instrumenten en kunstwerken in deze culturele schatkamer.

5. Haarlemse Hofjes

Wandel door de idyllische Haarlemse hofjes, verborgen groene oases te midden van de stedelijke drukte. Bewonder de rust, architectuur en geschiedenis van deze charmante binnenplaatsen.

6. Corrie ten Boomhuis

Leer over moed en compassie in het Corrie ten Boomhuis, een schuilplaats voor Joodse onderduikers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ontdek het aangrijpende verhaal van de Ten Boom-familie.

7. De Adriaan Windmolen

Bewonder de De Adriaan Windmolen aan de oevers van het Spaarne. Ontdek de geschiedenis van deze traditionele Nederlandse windmolen en geniet van het panoramische uitzicht over de stad.

8. Amsterdamse Poort

Trekt de middeleeuwen binnen via de Amsterdamse Poort, een historische stadspoort met imposante torens. Verbeeld je het verleden terwijl je door deze eeuwenoude poort loopt.

9. Jopenkerk

Ervaar de unieke ambiance van de Jopenkerk, een voormalige kerk omgetoverd tot een bruisend brouwerijcafé. Proef ambachtelijke bieren en geniet van de levendige atmosfeer.

10. Cruquiusgemaal

Eindig je ontdekking van Haarlem bij het Cruquiusgemaal, een historisch stoomgemaal dat herinnert aan de Nederlandse strijd tegen het water. Ontdek de technologische innovaties die het land hebben gevormd.

Haarlem, een stad doordrenkt met geschiedenis en omgeven door culturele schatten, wacht erop door jou ontdekt te worden.