Bezienswaardigheden Rotterdam

Benieuwd wat er allemaal te zien en te doen is in de stad Rotterdam? Op deze pagina vindt je de top 10 bezienswaardigheden.

Rotterdam

Rotterdam, de stad van de havens en bruggen.

Bezienswaardigheden Rotterdam

Nieuw op onze site

Wat is er allemaal te doen in Rotterdam?

De wereldberoemde havenstad Rotterdam. Voor vele Nederlanders en toeristen een geliefde plek voor een dag uit of een gehele vakantie. Van de haven tot het bekende voetbalstadion van Feyenoord, van de kubuswoningen tot de moderne stad er is voor iedereen genoeg te zien en te beleven in deze mooie stad. Naast de standaard bezienswaardigheden waar Rotterdam bekend om staat is er nog genoeg ander moois te vinden en daar vertellen we je gaar meer over.

1. De Markthal

Een unieke plek om een bezoek aan te brengen is de Markthal in Rotterdam. Een plek waar je lekker kunt winkelen, maar vooral lekker kunt eten bij een van de vele eetzaakjes die de markthal rijk is. Van oosters tot een haring happen je vindt het er allemaal voor een dagje smakelijk vertier.

2. Kubuswoningen

De woningen waar Rotterdam bekend om staat zijn de kubuswoningen. Deze woningen hebben een futuristische uitstraling door de manier waarop ze zijn gebouwd en vallen meteen op in het straatbeeld van Rotterdam. Zeker een bezoekje waard om deze woningen van dichtbij te bekijken.

3. De Euromast

Zin om 185 meter hoog in een lift naar boven te gaan? Breng dan een bezoek aan de Euromast en geniet van het spectaculaire uitzicht over Rotterdam vanaf deze toren. Eet op je gemakje een lunch op 100 meter hoogte achter veilige ramen of hang de waaghals uit en ga abseilen van de toren.

4. De Erasmusbrug

Deze brug draagt de naam van de bekende Nederlandse priester Erasmus en gaat over de Maas heen en verbindt zich aan de wijk Kop van Zuid. Een schitterend bouwwerk waar jaarlijks duizenden toeristen op afkomen. Ook aan te raden is een rondvaart langs de brug te boeken om hem eens op een andere manier te aanschouwen.

5. De Pauluskerk

Een kerk die je niet snel ergens anders tegen zult komen is de uniek gebouwde Pauluskerk. Tegenwoordig functioneert de kerk als opvanghuis voor daklozen en mensen met diverse psychische problemen. Een mooi gebouw met een mooi gedachtegoed.

6. De Hef

Voor vele een iets onbekendere bezienswaardigheid, maar zeker een bezoek waard is De Hef ook bekend als de Koningshavenbrug die in gebruik is geweest tot 1993. Als je van een stukje sfeer in een rustig gebied houdt met de nodige geschiedenis ben je heir aan het juiste adres.

7. Oude Haven

De Oude Haven is zeker een bezoek waard als je in de buurt bent. Dit oude stukje van Rotterdam ademt nostalgie en sfeer uit. Ook is het er goed toeven op een van de vele terrasjes die deze omgeving rijk is voor een rustmoment met uitzicht op een stuk geschiedenis.

8. Het Witte Huis

In een ver verleden was dit gebouw het hoogste in heel Europa. 43 meter is vandaag de dag niet zo indrukwekkend meer, maar dat maakt de prestatie van dit nostalgische gebouw er niet minder om. Niet alleen dat, maar ook is het gebouw tussen alle moderne structuren een verademing om te zien.

9. De Koopgoot

Ook een bezoek waard is de welbekende Koopgoot. Lekker shoppen in het hart van Rotterdam op een unieke manier. Het unieke aan deze koopgoot is dat je geen verkeer tegenkomt behalve je medeshopper en dat maakt het net een stukje aangenamer om rustig wat winkels leeg te kopen als je daar behoefte aan hebt.

10. De Maasboulevard

Of je nu aan het einde van je dag bent of hier als eerste heengaat, de Maasboulevard blijft een unieke plek om te bezoeken. Een schitterend uitzicht over de mooie stad Rotterdam en een rustig moment in je drukke dag in deze metropool. Vooral tijdens de zonsondergang een unieke plek om je ogen de kost te geven.