Bezienswaardigheden Vlissingen

Benieuwd wat er allemaal te zien en te doen is in de stad Vlissingen? Op deze pagina vindt je de top 10 bezienswaardigheden.

Vlissingen

Bezienswaardigheden Vlissingen

Nieuw op onze site

Wat is er allemaal te doen in Vlissingen?

De Zeeuwse kust, een wonderlijke plek waar menig Nederlander en buitenlandse toerist van geniet. Of het nu de onstuimige golven zijn die je opzoekt of de haven bij het station. Vlissingen heeft het allemaal voor je. En nog veel meer waar je misschien het bestaan niet van weet. Een schitterende stad aan de kust om je eens verder in te verdiepen. Benieuwd hoe je dat kan doen? Dan hebben wij een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen als je Vlissingen goed wilt ervaren.

1. Het Havengebied van Vlissingen

Ruik de zeelucht, zie de vissersboten binnenkomen en loop over de sluizen in het havengebied van Vlissingen. Ook de visafslag is dagelijks te bezoeken voor een unieke ervaring van dit belangrijke gebied waar veel van de bewoners van Vlissingen en omstreken hun beroep uitoefenen.

2. Michiel de Ruyter

Het standbeeld van Michiel de Ruyter is een bezoek meer dan waard. Je vindt deze bezienswaardigheid aan de kustlijn vlak naast de boulevard van Vlissingen. Dit standbeeld is in de 19e eeuw geplaatst en gemaakt door de Vlaamse beeldhouder Louis Royer.

Heerlijk genieten aan de Zeeuwse kust. Genieten van zee en strand.

3. De Gevangentoren

Op de Boulevard van Vlissingen vind je dit historische gebouw wat vroeger functioneerde als gevangenis. Tegenwoordig is er een prima restaurant gevestigd in de gevangenentoren en kun je er ook overnachten wat een unieke ervaring is op de Boulevard met uitzicht over zee.

4. Het Windorgel

Dit windorgel vind je op de Nolledijk. Het unieke aan dit windorgel is dat het is gemaakt van bamboe en zodra de wind waait dit orgel geluid maakt. Een toeristische attractie die bespeeld wordt door moeder natuur zelf en zeker een bezoekje waard.

5. Museumschip Mercuur

Een uniek museum op een unieke plek dat is wat Museumschip Mercuur je te bieden heeft. Bewonder allerlei moderne werken zoals de motors van het schip of verdiep je in de geschiedenis van de scheepvaart aan boord van dit museum. Een ervaring om niet snel te vergeten.

6. Sint Jacobskerk

Deze kerk is gebouwd in de 16e eeuw en staat tot op de dag van vandaag nog steeds in volle glorie. Een statig gebouw met een ruim interieur en een rijke geschiedenis die de moeite waard is om te leren kennen als je in Vlissingen bent.

7. Het Arsenaal

Dit attractiepark in Vlissingen heeft een toren met uitzicht over de gehele kustlijn van Vlissingen en omstreken. Ook het grote zeeaquarium is een unieke belevenis en voorzien van alle soorten vissen die je kunt vinden in de Westerschelde en omstreken. Een prima plek om te bezoeken als je in de buurt bent.

7. MuZEEum

Dit museum gaat in op de tijd van de 16e eeuw tot en met de 20e eeuw en verdiept zich voornamelijk op de zee en alles wat daar omheen te vinden is. Zo zijn er diverse objecten en voorwerpen uit de zee te vinden en wordt er ingegaan op Michiel de Ruyter en al zijn belevenissen.

9. De Watertoren in Vlissingen

Gebouwd in het jaar 1894 is de watertoren een van de Vlissingen die je kunt vinden in Vlissingen. Die watertoren is officieel een rijksmonument en zeker een bezoekje waard. Zo heeft de toren een statige uitstraling en is de toren ook te boeken voor een unieke overnachting in het mooie Vlissingen.

10. Het Nollebos

Gelegen in het zuidwesten van Vlissingen vind je het Nollebos. Een rustige omgeving waar je goed kunt vertoeven tijdens je bezoek aan Vlissingen als je op zoek bent naar wat ontspanning in de natuur. Ook heeft het Nollebos een rijke geschiedenis die zeker het onderzoeken waard is als je er bent.