Bezienswaardigheden Alicante

Benieuwd wat er allemaal te zien en te doen is in de stad Alicante? Op deze pagina vindt je de top 10 bezienswaardigheden.

Alicante

Alicante, bezoek het Kasteel van Sante Barbara en de Santa Maria Basiliek.

Bezienswaardigheden Alicante

Nieuw op onze site

Wat is er allemaal te doen in Alicante?

Deze Spaanse kuststad is de hoofdstad van de provincie met de gelijkwaardige naam Alicante. Een drukke stad met meer dan 300.000 inwoners. Opgericht in 230 voor christus is de stad inmiddels al een goede 2251 jaar oud en in die tijd heeft de stad meer dan genoeg gezien, beleefd en opgebouwd wat tot op de dag van vandaag nog zichtbaar is. Zo ook een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen als je in Alicante bent.

1. Het kasteel van Santa Barbara

Een van de eerste dingen die in het oog springt als je in Alicante bent is het kasteel van Santa Barbara en dat is met een goede reden. Niet voor niets is dit een van de highlights in Alicante die je zeker moet bezoeken. Eenmaal boven aangekomen heb je een uitzicht wat zijn weerga niet kent en ervaar je een stuk Spaanse geschiedenis die je nergens anders tegenkomt.

2. Casco Antiguo

Een centrum is altijd goed om te bezoeken in een stad. Zeker het sfeervolle centrum van Alicante! Ervaar pittoreske straatjes en oude gestylede gebouwen in Spaanse stijl. Of neem een hap uit de voedselcultuur op een van de vele markten en restaurants die het centrum rijk is.

3. Puerto Deportivo

Het deel van Alicante wat luxe en welvaart uitstraalt. Hier vind je een haven met een veelvoud aan jachten en zeilboten, diverse restaurants en natuurlijk mogen de casino’s ook niet ontbreken. Vooral in de avond ademt dit gebied stijl uit.

4. Zand op het strand

Playa del Postiguet is het bekendste zandstrand wat Alicante heeft en is een goede 900 meter lang. Aan niks zal het je hier ontbreken zo zijn er diverse restaurants en bars lang de kustlijn te vinden en zijn de voorzieningen zoals strandstoelen en parasols makkelijk te huren voor meer comfort.

5. Santa Maria-basiliek

Deze oude kerk is gebouwd op de resten van een eeuwenoude moskee en is gebouwd in de 14e eeuw en de bouw was compleet in de 15e eeuw. De kerk staat vooral bekend om het fenomenale gouden altaar en de diverse kunstwerken die er te vinden zijn. Zeker je tijd waard als je in de buurt bent.

6. Het MACA Museum

Dit bekende museum huisvest voornamelijk moderne kunst sinds de oprichting in 1976. De kunstenaar Eusebio Sempere was hier verantwoordelijk voor en zijn werken zijn te vinden in het museum naast een aantal grootmeesters zoals Juana Frances en Pablo Picasso. Hou je van een mix tussen modern en grootmeesters dan ben je hier aan het goede adres.

7. Mercado Central

De centrale overdekte markt in Alicante die een compleet arsenaal aan producten bevat. Van bloemen toto tapas, van saffraan tot verse groenten je vindt het in dit kloppende hart van Alicante genaamd Mercado Central.

8. Fuentes del Algar

Even onthaasten en van de natuur genieten? Dan is de optie om Fuentes del Algar te bezoeken iets wat je zoekt. Buiten de gehaaste en drukke stad verkoeling opzoeken bij watervallen en rustig genieten van de natuur om je heen. Dat hebben we allemaal nodig op onze stedentrips en vakantie vind je niet?

9. De straat La Rambla

De straat met een degelijk stuk geschiedenis die het bezoeken waard is. In 1246 werd er gewonnen van de moslims die Valencia bezette en werd de straat vernoemd naar deze koning. Een schitterende omgeving en een van de hoofdstraten in Alicante die voldoende oude Spaanse gebouwen heeft voor je dagelijkse dosis sightseeing.

10. Teatro Principal de Alicante

Het theater van Alicante een schitterend gebouw in de klassieke stijl die je aan vroeger doet denken. Het theater wordt nog dagelijks gebruikt voor diverse voorstellingen en optredens. Ook de binnenkant van dit gebouw is erg stijlvol aangekleed in rustige kleuren die je op je gemak doen voelen.