Bezienswaardigheden Bilbao

Benieuwd wat er allemaal te zien en te doen is in de stad Bilbao? Op deze pagina vindt je de top 10 bezienswaardigheden.

Bilbao

Een levendige stad in het Baskenland, bekend om zijn kunst, architectuur en culturele diversiteit.

Bezienswaardigheden Bilbao

Nieuw op onze site

Wat is er allemaal te doen in Bilbao?

Bilbao, de bruisende stad in het Baskenland, omarmt bezoekers met een unieke mix van moderniteit en rijke traditie. Deze stad, ooit voornamelijk een industriële hub, heeft zich getransformeerd tot een cultureel epicentrum en een architectonische schatkist. De top 10 bezienswaardigheden nemen je mee op een reis door Bilbao’s geschiedenis, kunst en innovatie.

1. Guggenheim Museum

Een meesterwerk van architectonische genialiteit, met moderne kunst en een opvallende externe structuur die het symbool van Bilbao is geworden.

2. Casco Viejo (Oude Stad)

Een doolhof van smalle straatjes, gevuld met charmante pleinen, bars en winkels die de oude ziel van Bilbao belichamen.

3. Zubizuri (Witte Brug)

Een architectonisch juweel ontworpen door Santiago Calatrava, een loopbrug die de rivier de Nervión overspant en de moderne kant van de stad belicht.

4. Euskalduna Palace

Een multifunctioneel complex dat fungeert als conferentiecentrum, concertzaal en tentoonstellingsruimte, waarmee het culturele evenementen en innovatie omarmt.

5. Mercado de la Ribera

Een levendige markt en een smaakvolle ervaring waar verse producten, lokale gerechten en de levendige sfeer van Bilbao samenkomen.

6. Arriaga Theater

Een prachtig theater met een rijke geschiedenis, waar opera, ballet en concerten de culturele diversiteit van de stad weerspiegelen.

7. Monte Artxanda

Een adembenemend uitzichtpunt met panoramische vergezichten over de stad, bereikbaar via een kabelbaanrit.

8. Basílica de Begoña

Een heiligdom boven op een heuvel, toegewijd aan de beschermheilige van Biskaje, een architectonisch en spiritueel hoogtepunt.

9. Museo de Bellas Artes

Een museum van schatten met zowel klassieke als hedendaagse kunstwerken, een culturele schat voor liefhebbers van kunst.

10. Palacio de Euskalduna

Een imposant congres- en muziekcentrum dat moderne architectuur en dynamische evenementen samenbrengt in het hart van de stad.