Bezienswaardigheden Malaga

Benieuwd wat er allemaal te zien en te doen is in de stad Malaga? Op deze pagina vindt je de top 10 bezienswaardigheden.

Malaga

Malaga, een zonovergoten stad met een mix van geschiedenis, kunst en adembenemende landschappen.

Bezienswaardigheden Malaga

Nieuw op onze site

Wat is er allemaal te doen in Malaga?

Gelegen aan de betoverende Costa del Sol, is Malaga een parel in het zuiden van Spanje die doordrenkt is van geschiedenis, kunst en prachtige landschappen. De stad biedt een smeltkroes van culturele schatten en moderniteit, wat haar tot een onweerstaanbare bestemming maakt voor reizigers van over de hele wereld. De top 10 bezienswaardigheden in Malaga belichamen de rijke erfenis en levendige sfeer die deze stad kenmerken, variërend van historische wonderen tot hedendaagse pracht.

1. Alcazaba de Malaga

De Alcazaba, een Moors fort uit de 11e eeuw, domineert de skyline. Met zijn versterkte muren, weelderige tuinen en een spectaculair uitzicht op de stad en de zee, biedt dit oude bolwerk een fascinerende inkijk in de geschiedenis.

2. Kathedraal van Malaga

De imposante kathedraal, bekend als ‘La Manquita’ vanwege de onvoltooide toren, is een architectonisch meesterwerk. Binnen in de kathedraal zijn prachtige kunstwerken te bewonderen, waaronder schilderijen van Alonso Cano.

3. Museo Picasso Malaga

Dit museum, gewijd aan de beroemde kunstenaar Pablo Picasso, herbergt een uitgebreide collectie van zijn werken. Van vroege schilderijen tot zijn latere meesterwerken, bezoekers kunnen hier de evolutie van Picasso’s talent verkennen.

4. Castillo de Gibralfaro

De strategische ligging van dit kasteel biedt een adembenemend panoramisch uitzicht op Malaga. Een wandeling door de torenhoge muren van het kasteel onthult een prachtig historisch verhaal en een onvergetelijk uitzicht.

5. Teatro Romano

Dit oude Romeinse theater, ontdekt aan het begin van de 20e eeuw, getuigt van Malaga’s rijke Romeinse erfgoed. Het is een levendige herinnering aan het culturele leven in de oudheid.

6. Jardín Botánico-Histórico La Concepción

Deze botanische tuin, met zijn weelderige vegetatie en exotische flora, biedt een serene ontsnapping uit de drukte van de stad. Bezoekers kunnen hier ronddwalen en genieten van de weelde aan planten en landschappen.

7. Museo Carmen Thyssen

Dit museum huisvest een indrukwekkende collectie van Andalusische kunst, met nadruk op de 19e-eeuwse schilderkunst. Werken van vooraanstaande kunstenaars als Zurbarán en Sorolla nemen bezoekers mee op een culturele reis.

8. Mercado Central de Atarazanas

Deze markt is een feest voor de zintuigen, met kleurrijke kraampjes vol verse producten, lokale specialiteiten en levendige ambiance. Het is de ideale plek om de authentieke smaken van Malaga te ontdekken.

9. Museo de Málaga

Dit museum, gehuisvest in een voormalig douanekantoor, herbergt een eclectische verzameling van archeologische vondsten, beeldhouwwerken en schilderijen, waaronder stukken uit verschillende historische periodes.

10. Paseo del Parque

Deze elegante promenade, omzoomd door weelderige bomen en subtropische planten, vormt een idyllische plek voor een rustige wandeling. Het biedt een verademing te midden van de stad, met fonteinen, standbeelden en een vleugje sereniteit.