Bezienswaardigheden Palma de Mallorca

Benieuwd wat er allemaal te zien en te doen is in de stad Palma de Mallorca? Op deze pagina vindt je de top 10 bezienswaardigheden.

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca, een sprankelende mediterrane schat vol historie, cultuur en betoverende landschappen.

Bezienswaardigheden Palma de Mallorca

Nieuw op onze site

Wat is er allemaal te doen in Palma de Mallorca?

Welkom in de betoverende wereld van Palma de Mallorca, de sprankelende parel van de Middellandse Zee. Deze bruisende stad, de hoofdstad van het eiland Mallorca, omarmt haar bezoekers met een mix van geschiedenis, cultuur en adembenemende schoonheid. Van majestueuze kathedralen tot levendige markten en serene stranden, Palma de Mallorca biedt een smaakvolle cocktail van ervaringen. De top 10 bezienswaardigheden weerspiegelen de unieke charme en veelzijdigheid van deze levendige stad.

1. Kathedraal La Seu

La Seu, de iconische kathedraal van Palma, staat majestueus aan de waterkant en is een architectonisch meesterwerk. Met gotische pracht en verbazingwekkende roosvensters is het een adembenemend symbool van vakmanschap en spirituele grandeur.

2. Het Koninklijk Paleis van Almudaina

Het Koninklijk Paleis, naast de kathedraal, is doordrenkt met geschiedenis. Met Moorse invloeden en een gotische structuur biedt het een boeiende glimp van het koninklijke verleden van Mallorca.

3. Castell de Bellver

De ronde kasteel van Bellver, gelegen op een heuveltop, biedt niet alleen een prachtig uitzicht over de stad, maar ook een intrigerend inzicht in de middeleeuwse architectuur.

4. Passeig des Born

De levendige Passeig des Born is een elegante laan omzoomd door bomen, met boetieks, cafés en levendige straatartiesten. Het is de plek waar lokale cultuur en toeristisch vermaak samenkomen.

5. Palma Aquarium

Het Palma Aquarium, een onderwaterwereld vol met diverse zeedieren, biedt een educatieve en vermakelijke ervaring voor het hele gezin, waardoor bezoekers zich onderdompelen in de wonderen van de oceanen.

6. Mercat de l’Olivar

De bruisende markt Mercat de l’Olivar is een ware smaakexplosie met kleurrijke kraampjes vol verse producten, lokale delicatessen en levendige ambiance, waar gastronomie en cultuur samensmelten.

7. Es Baluard Museum

Het Es Baluard Museum, een hedendaags kunstmuseum, herbergt een indrukwekkende collectie hedendaagse kunst en biedt een venster naar de artistieke ziel van Mallorca.

8. Palma’s Arabische Baden

De Arabische Baden, een overblijfsel uit de Moorse periode, bieden een intrigerende blik op de badcultuur van vervlogen tijden, met prachtige architectonische details.

9. Parc de la Mar

Het Parc de la Mar, een park aan de voet van de kathedraal, is een oase van rust met weelderige tuinen, fonteinen en een betoverend uitzicht op zee.

10. Playa de Palma

De Playa de Palma, een uitgestrekt zandstrand, is een plek van ontspanning en vermaak, waar de azuurblauwe Middellandse Zee en het gouden zand uitnodigen tot zorgeloze dagen vol plezier.