Bezienswaardigheden Sevilla

Benieuwd wat er allemaal te zien en te doen is in de stad Sevilla? Op deze pagina vindt je de top 10 bezienswaardigheden.

Sevilla

Sevilla is een zeer romantische stad. Maar naast zijn kathedraal en de toren van goud is er nog veel meer te beleven!

Bezienswaardigheden Sevilla

Nieuw op onze site

Wat is er allemaal te doen in Sevilla?

In meerdere gevallen is de Spaanse stad Sevilla een hele bijzondere stad. Het is niet alleen de mooiste stad van Spanje, het is ook de meest hete stad in Spanje. Het meest opvallende dat je in het straatbeeld van Sevilla ziet zijn de doeken die over de straten heen hangen. Deze zorgen voor de schaduw.

Wat kan je allemaal zien in Sevilla?

Buiten de doeken om zijn er natuurlijk nog veel meer dingen te zien. De leukste bezienswaardigheden hebben wij op een rijtje gezet, hieronder op deze pagina.

1. Alcázar van Sevilla

Dit is het koninklijkpaleis dat in Sevilla zijn huisvesting heeft gevonden. Dit complex is een van de meest bezochte en populaire bezienswaardigheden van Sevilla. Het paleis wordt nog steeds gebruikt door het Spaanse Koningshuis. Er mogen maar een bepaald aantal bezoekers per uur het paleis binnen. Hierdoor is het verstandig een kaartje vooraf te reserveren.

2. Kathedraal Sevilla

Een van de grootste kathedralen van de wereld vind je in Sevilla. Het bouwwerk is over de overblijfselen van een Moskee hee gebouwd. De oude Giralda toren is nog een overblijfsel van diezelfde Moskee. In de kathedraal kom je het graf van Columbus tegen, je kan er een koninklijke kapel bekijken en er is een schatkamer. Voor een prachtig uitzicht over de stad kan je de Giralda toren ook beklimmen.

3. Plaza de Espana

Dit plein is een van de meest belangrijke pleinen van Sevilla. Het plein is half rond, met in het midden een fontein. Aan de rand van het plein staan verschillende oude gebouwen. Het midden plein is door middel van bruggen verbinden met de gebouwen die aan de zijkant van het plein staan.

4. Torro del Oro

Deze toren van het Goud is een toren die in de 12e 3eeuw gebouwd is. Deze toren vind je aan den over dan de rivier de Guadalquivir. De Toren was in die tijd een deel van de stadswal waarin goud opgeslagen lag uit de Nieuwe Wereld. Later is deze gebruikt als gevangenis. Tegenwoordig is het een klein maritiem museum.

5. Santa Cruz

Dit is de meest bekende Joodse wijk. In deze wijk vind je de Kathedraal van Sevilla met de klokkentoren. Veel bezienswaardigheden liggen op loopafstand van deze wijk af. De Andalusische bouwstijl is terug te vinden. Er zijn veel terrasjes en restaurantjes in de buurt om je wandeling te kunnen onderbreken.

6. Parque Maria Luisa

Dit park is het meest bekende openbare park van Sevilla. Het is ongelofelijk zo rustig is het daar en dat midden in een stad. Het park is oorspronkelijke een onderdeel van het paleis. Maar is later omgebouwd tot dit prachtige stadpark.

7. Plaza de Toros

Dit is de aller grootste arena voor het stierenvechten in Spanje. De arena is een heel imposant gebouw dat in de 18e eeuw tot stand gekomen is. In de arena is een museum gebouwd waar je alles te weten kan komen over de geschiedenis van het stierenvechten.

8. Museo de Bellas Artes

Dit museum van de schone kunsten laat veel mooie kunstwerken zien uit de geschiedenis en van kunstenaars van nu. Het museum is gesitueerd in een voormalig klooster genaamd Convento de la Merced Calzada.

9. Metropol Parasol

De zogenaamde paddenstoelen van Sevilla is een hele speciale houten bouwwerk die in 2011 neergezet is. Het heeft een wandelpad, een panorama terras en er zit een archeologisch museum. Op het panorama terras kan je heerlijk een drankje drinken en genieten van het uitzicht.

10. De Flamenco show

Flamenco is muziek die typerend is voor heel Andalusië. Het is dan ook een ervaring die je niet snel meer zal vergeten als je een live flamenco show bij hebt gewoond. De Triana wijk in Sevilla is daar het hart van de Flamenco. Daar kan je dan ook zo een show meemaken.

11. Casa de Pilatos

In de historische wijk Santa Cruz staat een paleis uit de 16e eeuw. Dit is een van de mooiste paleizen in de stad. Het is een gebouw dat bewaard is gebleven uit de zestiende eeuw. Tijdens je bezoek aan Sevilla moet je dit paleis beslist gezien hebben.

12. Basilica de la Macarena

Deze kerk staat midden in de wijk Macarena. Het Madonna – beeld in deze kerk is een van de meest bekende figuren uit de stad. Dit beeld moet je dan ook zeker weten een keer gezien hebben.  De originele Macarena buurt is overigens ook een wijk om heerlijk doorheen te wandelen.

13.  Op de fiets door Sevilla

Het is heel erg leuk om fietsen door Sevilla te verplaatsen. Er zijn prima fietspaden in Sevilla. Veel bezienswaardigheden liggen ook op een afstand die je makkelijk met de fiets af kan leggen, waardoor je meer bezienswaardigheden in korte tijd kan bezoeken. Fietsen kan individueel, maar ook met een gids.