Bezienswaardigheden Zaragoza

Benieuwd wat er allemaal te zien en te doen is in de stad Zaragoza? Op deze pagina vindt je de top 10 bezienswaardigheden.

Zaragoza

Zaragoza, een historische schatkist met een mix van culturele pracht en betoverende architectuur.

Bezienswaardigheden Zaragoza

Nieuw op onze site

Wat is er allemaal te doen in Zaragoza?

Zaragoza, een bruisende stad doordrenkt met een schat aan culturele erfgoed en verrassende schoonheid, vormt het hart van Aragon, Spanje. Met een geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd, omarmt Zaragoza haar verleden en omarmt ze tegelijkertijd moderne invloeden. De top 10 bezienswaardigheden in deze stad weerspiegelen de rijke culturele diversiteit en historische pracht, waardoor bezoekers een meeslepende reis door de tijd maken.

1. Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Pilar

Een van de belangrijkste bedevaartsoorden in Spanje, deze basiliek is gewijd aan de Maagd van Pilar. Het adembenemende barokke ontwerp en de iconische koepels maken het een must-see voor bezoekers.

2. Aljafería-paleis

Dit Moorse paleis, dat diende als fort, paleis en nu als parlement van Aragon, betovert met zijn mix van islamitische kunst en gotische elementen. De prachtige tuinen en architectuur zijn een venster naar het verleden.

3. Puente de Piedra

De ‘stenen brug’, die de Ebro rivier overspant, is een historisch symbool van de stad. Met een boeiend uitzicht op de omgeving, biedt deze brug een perfecte setting voor een wandeling.

4. La Seo-kathedraal

Deze kathedraal, een mengeling van Romaanse, Moorse en barokke stijlen, is een architectonisch juweel. De prachtige fresco’s en kapellen in het interieur getuigen van de geschiedenis van Zaragoza.

5. Museo Goya

Dit museum, gewijd aan Francisco Goya, de beroemde schilder die in Zaragoza werd geboren, herbergt een rijke verzameling van zijn meesterwerken en biedt inzicht in zijn evolutie als kunstenaar.

6. Plaza del Pilar

Dit levendige plein, omringd door historische gebouwen, biedt een bruisende atmosfeer en een geweldige plek om de lokale sfeer te ervaren, vooral tijdens festiviteiten.

7. Caesaraugusta-theater

Dit oude Romeinse theater, ontdekt onder de straten van de stad, geeft een glimp van het oude Zaragoza en is een uniek historisch juweel.

8. Torreón de la Zuda

Deze middeleeuwse toren, deel van de oude stadsmuren, biedt een panoramisch uitzicht over Zaragoza en toont het militaire erfgoed van de stad.

9. Palacio de la Aljafería-tuinen

De prachtige tuinen rondom het Aljafería-paleis bieden rust en weelde te midden van historische grandeur, met fonteinen en weelderige vegetatie.

10. Museo del Foro de Caesaraugusta

Dit museum belicht de Romeinse overblijfselen van Caesaraugusta en geeft inzicht in het Romeinse leven in het oude Zaragoza.